hits

Det flotte world wide web

 • 31.01.2018, 09:59

Hei dere! 

ENDELIG, har jeg  internett igjen, og det er utrolig digg. Jeg har gledet meg til denne dagen, men har også forstått hvor "avhengig" jeg er av nett og det å sjekke sosiale medier. Det er faktisk litt skremmende så jeg ønsker egentlig å gjøre noe med den saken, vi får se, jeg må liksom tenke litt på det. 

Anyways, apropos nett og slikt. Det foregår en evig debatt på nettet om det er greit å eksponere barna sine eller ikke på sosiale medier, og jeg tenkte å topp dette temaet i dag. Jeg har hørt argumenter både for og imot og har selv delt en del bilder av mine egne barn. Selv har jeg vært litt på vippepinnen. Jeg er jo veldig glad i barna mine og synes de er de flotteste ungene i verden, så klart har jeg lyst til å vise dem frem. Jeg velger å følge nettvettreglene angående hvilke bilder som er greit å dele av barn og hvilke som ikke bør bli delt, som nakne, syke, triste eller «flaue» bilder.

Men er det nok? Holder det liksom? Jeg har vært litt frem og tilbake her. For det første, barna mine er jo ikke store nok til å gi sitt samtykke, de har dermed ikke mulighet til å si klart ifra om det er greit eller ikke. For det andre vet man faktisk ikke, og kan aldri vite, om noen bruker disse bildene til noe til IKKE skulle vært brukt til, straks bildene er ute på det store flotte world wide web er det noe turning back.

På den andre siden så er det helt vanlig at mødre og fedre legger ut bilder av barna sine. Når barna mine vokser opp tviler jeg på at barn blir erta eller hengt ut fordi det finnes bilder av dem på nett. Jeg tror det kommer til å være like vanlig som å ha fotoalbum hjemme i stua. 

MEN, etter mye frem og tilbake med meg selv har jeg funnet ut av at jeg vil dele færre bilder av barna mine på sosiale medier og bloggen. Den største grunnen til at jeg ønsker å dele bilder av dem er egentlig bare for min egen del...haha! Ja, faktisk for å skryte av hvor fine barn jeg har ;).  Men det rettferdiggjør ikke at jeg deler bilder av dem uten deres samtykke, og der må jeg nesten sette barna før meg selv. 

Hva mener du? Synes du folk har blitt litt hysteriske eller synes du det er greit å være forsiktig? 

- Vi blogges <3 

 Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER! 

#blogg #blogger #mening #valg

Verdifullt

 • 30.01.2018, 09:21

Hei!

Da dere blir det snart mer blogging her inne. Nettet aktiveres etter 16.00 idag, så vi krysser fingrene for at det går smood.

Hva synes dere forresten om ringen på bildene? Jeg har arvet den av min mormor som igjen arvet den av sin mor (eller bestemor). Synes det er så koselig når man kan arve slike ting, da blir de liksom litt ekstra verdifulle med en gang :) Har du arvet noe du setter ekstra pris på?

Anyways! Håper dere får en fin tirsdag dere, så blogges vi snart 😊

Følg meg gjerne på andre sosiale medier

HER

#verdifullt #blogg #blogger #hverdag #livet #arv

Makeup and shit

 • 27.01.2018, 14:59

Hei dere!

Har prøvd noe nytt i dag.. Nemlig sminke- haha!

Ja, pleier virkelig ikke å sminke meg ofte, men har liksom hatt lyst til å prøve meg litt en stund nå så ja.. Hva synes du? :)

Det blir liksom skrevet om litt av hvert på denne bloggen, men dette er liksom en del av meg dette også :)

Vi er forresten hos Svigers nede i Tønsberg. Det er en del som skjer om dagen med flytting, barna, Internett og slikt så jeg kommer sterkere tilbake etterhvert..

Vi blogges!

To hjerter

 • 26.01.2018, 15:29

Små hender. Små føtter. Lite hjerte som banker. Et lite menneske. To små mennesker.

Dere tar stor plass i hjertet mitt. Det er jeg glad for. Her er det plass. Det er her dere skal være.

Mamma bare bygger ut plassen om det blir for trangt.

Jeg kan ikke fortelle det

 • 25.01.2018, 23:09

Det blir litt mye. Ja, alt for mye. Snappe om sykdom, gå til psykolog, skrive om sykdom på bloggen, legge ut bilder på Instagram, fortelle andre om formen.

Ja, noen ganger blir det litt mye.

Var hos psykologen i dag og fant ut av hvorfor jeg har vært litt nedenfor i det siste. Jeg kan dessverre ikke dele hvorfor, MEN jeg kan fortelle at det var utrolig digg å få enda mer innsikt i Guro’s verden.

Anyways, stakk bare innom for å si hei! Blir som sagt litt småblogging fremover på grunn av dårlig nett og slikt. Kommer heldigvis sterkere tilbake etterhvert :)

Vi blogges <3

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER

#livet #blogg #blogger #psykolog #snart #torsdag

Dette er litt lykke!

 • 25.01.2018, 05:55

Når Veslemor endelig får tømt magen. Det er litt lykke faktisk <3

Følg meg også på andre sosialen medier HER

#mammalivet #blogg #mamma

Snart flytter vi!

 • 23.01.2018, 20:54

Hei dere!

Det har vært litt «stille» her de siste dagene. Jeg har jobbet en del med meg selv og prøvd å unngå de verste mørke dammene. Og jeg tror faktisk det har gått bra for denne gangen, ligger hvertfall her i senga og koser meg mens begge barna mine sover. Mannen er på jobb, og jeg får litt etterlengtet tid for meg selv.

Jahh! Tenk at vi allerede er langt ute i januar! Jeg blir faktisk tante snart (når som helst) og Veslemor har blitt 6 mnd. Nå kommer vi bare nærmere en innflyttningsdato også, og i forbindelse med det har foreldrene mine ordnet eget nett, og dermed vi også. Men det betyr at det blir litt mobilblogging fremover da nettet vårt ikke har blitt satt opp helt enda.. Oh well! Vi overlever vel :)

Gleder meg uansett til å kunne dele fine bilder med dere igjen. Så får dere titte på iPhone bilder frem til vi får et eget nett.

Haha! Som gårsdagens frokost..

Åhh! Er det flere som fikk skikkelig lyst på pannekaker nå?

- Vi snakkes!

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER

#blogg #mat #pannekaker #tirsdag #uka #blogger

Jeg kryper inn i Guro’s verden

 • 22.01.2018, 12:37

Kryper inn i Guro’s verden.

Jeg blir her litt jeg.

Kommer tilbake snart.

Det er så ubehagelig der ute.

Der ansvar og andre øyne ser på meg.

Titter.

Jeg føler meg litt alene.

Med øynene som bare jeg kan se.

Stirrer.

Stirrer tilbake.

Jeg kryper inn i Guro’s verden.

Hvorfor har jeg det sånn i dag?

Det vet jeg ikke.

Jeg håper det går over snart.

At jeg våkner opp.

Våkne Guro. Det er morgen.

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER !

#blogg #formen #livet #dagen #

En apatisk følelse!

 • 21.01.2018, 14:41

Den kommer plutselig.

En apatisk følelse.

Fanget.

Barna er rundt meg.

Sitter bare i stua.

Heldigvis skjer det ikke så ofte.

Det er jeg takknemlig for.

JEG SKRIVER OM DET IGJEN // KROPSPRESS

 • 20.01.2018, 13:45

Hei dere! 

Sitter nede i stuen (som vanlig), ungene sover, det er fyr i peisen og livet er ganske bra i dag. Søstra er på besøk i helgen, så nå slapper vi av i hver vår stol mens vi prater, hun strikker og jeg skriver dette innlegget. Altså, den roen som kommer over enn når barna sover er bare utrolig deilig, da får jeg liksom tid til å bare være Guro. Puste. 

Men, over til noe helt annet, følger noen av dere bloggen om toppbloggere? Om du ikke gjør det anbefaler jeg deg å ta en titt på den HER!  De skriver litt av hvert om toppbloggerne på en konstruktiv og humoristisk måte. Uansett, deres siste innlegg, som du kan finne HER, fikk meg egentlig til å juble litt, og også å bli litt trist. I innlegget fokuserer de på den psykiske helsen til jenter i tenårene: 

På onsdag kom Folkehelseinstituttet med en rapport som viser at andelen jenter mellom 15 og 20 år som får diagnostisert en psykisk lidelse har økt med rundt 40 prosent på fem år. Andelen som fikk resept på antidepressiva har doblet seg.

Det er egentlig helt sykt hvor stor økning det har vært på fem år, og uten at rapporten nevner hva årsaken kan være (sier det kan være flere grunner) reflekterer forfatteren litt over det. Idolene som man kunne se opp til før var som regel ganske langt unna (les: USA). Å bli som dem var liksom ikke et tema for de fleste unge jenter i Norge. Nå derimot kan man ikke stikke under en stein at våre idoler kan være en "suksessfull" venn eller bekjent. Synes forfatteren av det nevnte blogginnlegget putter det spott on:  

Nå får vi servert idoler/influencere overalt hvor vi ferdes på internett. Plutselig er det norske jenter som er de perfekte vi ser opp til og vil være som. Det er klart det skaper et ekstra press.

Jeg har skrevet et tidligere blogginnlegg om akkurat dette presset, men jeg slettet det. Jeg nevnte en spesifikk blogger som påsto at hun egentlig ikke hadde skyld i at unge jenter følte kroppspress, hun fraskrev seg egentlig alt ansvar, noe jeg reagerte sterkt på. I etterkant har jeg sett flere toppbloggere komme med den samme remsa "Bare fordi jeg er tynn og har store pupper betyr det ikke at jeg oppfordrer til kroppspress, hvis det er noen som sliter på grunn av meg trenger de hjelp", aii... Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte, MEN.

1. Du har valgt å skrive blogg og å være en offentlig person, da kommer automatisk et ansvar med. 

2. Du skaper kanskje ikke kroppspress, men du er DEFINITIVT med på å øke det. 

3. Nå du sier at du føler deg freshere og penere etter å ha fått på deg vipextensions, hairextension eller fiksa bryna dine,  ja da er du med på å øke et press. Da sier du at du er penere og mer vellykket med alle disse greiene klistra på kroppen. 

4. Når du gir råd om hvordan å pose eller ta "finere" bilder, da er du med på å sette en standard. 

5. Jeg gjentar kanskje meg selv her, men du er med på å SETTE EN STANDARD for utseende og oppførsel så lenge du velger å dele hverdagen din med flere tusen mennesker. 

Vi har ALLE et ansvar. Jeg har et ansvar ovenfor mine venner, mine søsken og ikke minst barna mine. Jeg kan velge om jeg ønsker å fokuser på mine "flaws" eller ikke. Det er så mange andre ting jeg kan være opptatt av og fokusere på. Så mange andre ting som betyr noe, som har verdi. Det er en forskjell på å ha utseende som en "hobby" og det å hele tiden "fikse" på utseende, alltid forbedre seg mot noe man ALDRI blir fornøyd med. 

Men vet du! Jeg er faktisk ikke noe bedre selv. Søstra mi kommenterte her tidligere i dag at nå måtte jeg slutte å klage over kroppen min, for jeg gjør det faktisk. Jeg klager på ditt og klager på datt, også ønsker jeg egentlig ikke å klage, jeg ønsker bare å være fornøyd med akkurat den jeg er og slutte å sette min verdi i hvordan jeg ser ut. Jeg har et ansvar ovenfor dattera mi, hun er den nydeligste jenta jeg vet om og jeg ønsker at hun skal føle seg bra med seg selv, akkurat slik som hun er når hun er 14, 18, 20... 

Hvis jeg skal sette det litt på spissen så handler dette faktisk om andre menneskers liv. Noen føler seg så mislykket i forhold til andre at de ikke ønsker å leve lenger. Du har makt, jeg har makt, vi har alle litt makt til å kunne gjøre en forskjell! 

DEL gjerne dette innlegget og hjelp andre forstå at utseende er ikke alt, vi har alle makt til å påvirke i en positiv retning! 

- Guro

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #utseende #livet #kroppspress #helg #lørdag

3 blonde moments

 • 19.01.2018, 12:44

Hei alle sammen! 

Tenkte å dele med dere noen "blond moments" her på bloggen i dag. Jeg er en sånn person som opplever dette ganske ofte. Det er ikke alltid at øyeblikkene er så fryktelig "betydningsfulle" og "store", men det er nok til å føle seg en smule mindre lur, kanskje kjenner du deg også igjen i noe av det jeg deler :) 

Da er det vel egentlig bare å starte.. 

1. Jeg lurte i flere år på hvorfor finn.no kalte seg for et navn, altså Finn, da jeg en dag så lyse og bare... ahaaa... åja, det står for finn, som i å finne noe. Uff, da dette gikk opp for meg følte jeg meg lite intelligent. Jeg er helt ærlig og seriøs når jeg sier at jeg faktisk undret på dette nå og da, titt og ofte før det gikk opp for meg at de ikke brukte et navn, men et verb. 

2. Dette ligger også i samme kategorien som over. Jeg har alltid sett på butikknavnet Toys'rus som et dinosaur navn- noe det også er (tror jeg (håper jeg)), men jeg har aldri helt forstått hvorfor de har kalt seg det. Haha! Helt til ja, for ikke så lenge siden da jeg ble forklart at Toys'rus liksom står for toys- are- us. Det gir jo faktisk mening ;) 

3. Opplevde senest i dag å føle meg ganske... hmm.. ikke dum, men ja, kanskje noe i den duren allikevel. Jeg hadde levert Veslefar i barnehagen, startet bilen og var på vei til å kjøre ut av parkeringsplassen, men da jeg tråkket på gasspedalen spant bare hjulene rundt. Jeg kom meg ikke av flekken. "Søren heller" tenkte jeg, det skulle ikke være mulig å kjøre seg fast her. Jeg prøvde å rygge litt, men nei. Jeg prøvde å kjøre fremover, men nei. Litt flau titta jeg opp fra rattet da en av pappaene i barnehagen titta inn gjennom vinduet og sa "Håndbrekket!". Ehh ehehehe.. Jeg titta ned på håndbrekket, og så opp på mannen igjen, gav han tommelen opp, tok av håndbrekket og kjørte av gårde mens jeg tenkte over alle mine blonde øyeblikk. 

Ja, også planla jeg dette innlegget her :) 

Har du opplevd noen blonde øyeblikk i det siste? Del dem gjerne, kanskje jeg lager et eget innlegg om det. Du kan skrive til meg i kommentarfeltet eller anonymt HER!

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #flaut #hverdag #livet #glede #foto #mammalivet #ammetåka

En god egenskap!

 • 18.01.2018, 20:48

Til Guro,

Noen ganger kommer nederlag uten at man vet det. Man føler seg så bra over så lang tid. Også plutselig sprekker det. Alle mennesker føler sånne ting, forskjellen er bare at du deler det. Og jeg sier ikke at det ikke er vanskelig. Men det å føle nederlag i det samfunnet vi lever i nå er så utrolig vanlig, fordi det er så utrolig høye krav til oss. Det er krav om gode karakterer, lønn, det å prestere i alle slags roller. Og nesten ingen innrømmer at noen ganer knekker det for dem. Noen ganger går man ned i kjelleren og forstår ikke hvorfor. Men vet du hvorfor?

Fordi vi mennesker går rundt å skal være sterke hele tiden, vi skal ikke vise våre svakheter, fordi i hvilke historie er svakheten en god egenskap? Men det er ikke uten grunn Jesus ga oss muligheten til frelse. Fordi mennesker er ikke født i denne verden til å være guder. Vi er født i denne verden for å være mennesker. Og tro det eller ei alle mennesker har nederlag og oppturer. Det handler bare om hvem som har bein nok i nesa til å tørre å gå i mot samfunnet og vise det. Følte bare for å skrive dette til deg❤ med alt dette mener jeg egentlig at du er utrolig sterk selv om du har nederlag. Jeg, som en gråter (en person som gråter), sier alltid at i dette samfunnet er det en styrke å vise følelsene sine.

- Filosofen Anonym

Jeg har fått SÅ mange fine tilbakemeldinger i dag. Tusen takk alle sammen, det betyr så utrolig mye. Jeg har det allerede litt bedre og ser positivt på morgendagen. Må bare si at jeg er utrolig glad for at dere deler deres tanker, oppmuntringer og hvordan dagen deres er også, da blir vi liksom litt mindre alene :)

Det føles som et nederlag

 • 18.01.2018, 09:50

Nå har jeg pusha meg for hardt.

Jeg kjenner på følelser av tristhet, skam og forakt mot meg selv. Jeg har på en måte "failet" igjen fordi jeg har fått en liten knekk. Jeg har måtte spørre om ekstra hjelp for ungene, jeg har sovet lenger, prøvd å hente meg inn. Prøvd å være sterk, prøvd å klare- det føles som et nederlag å spørre om hjelp. 

Kjære vene- DET FØLES SOM ET NEDERLAG!!!!! 

Hvorfor? Det er jo dette jeg har jobbet med i over ett år nå, å være fornøyd med meg selv, uansett hvor mye jeg strekker til eller ikke strekker til. 

Jeg tenker liksom slik at jeg aldri får bevist ovenfor meg selv, eller noen andre, at jeg klarer og har klart å ta vare på barna mine helt på egenhånd. I perioder trenger jeg fortsatt hjelp. 

Det er så utrolig frustrerende.


Ja.. Hei dere! 

Trengte bare å vrenge ut alt som har surret oppe i topplokket de siste dagene. Det har vært noen tøffe tak, og når jeg da blir sliten er det så mye vanskeligere å holde humøret oppe og tankene på rett plass. Men, jeg skal til psykologen i dag, da får jeg snakket litt om alt det som presser meg ned. 

Lurte forresten på om jeg skulle hatt en spørsmålsrunde her inne. Jeg har en Sarahakonto som du kan sende inn spørsmål HELT anonymt, bare trykk deg inn på linken HER! Da får jeg spørsmålet, men kan ikke se hvem som har sendt det eller sende noe tilbake. 

Anyways, hodet er ikke helt med akkurat nå kjenner jeg, så jeg deler noen bilder jeg tok i går og lar det holde med det..

Til slutt, siruphjerne ønsker dere en god torsdag! Håper du har det bra der du er, still gjerne spørsmål via Saraha (HER), eller i kommentarfeltet. 

Ai! Vi blogges people..

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #blogger #foto #hverdag #livet #bilder #psykiskhelse #torsdag #hverdag

17.01.2018

 • 17.01.2018, 12:26

Det er en rar følelse det der. Tomhet, over et lokk av noe jeg ikke vet hva er.

Et lokk jeg ikke vet hvordan å få vekk. 

Er det viktig å finne ut av hva som gjemmer seg under der? 

Kanskje jeg bare skal la det ligge.

Vet du, det kan hende det ikke er så mye under lokket.

Kanskje det bare er mer tomhet. 

Jeg vet ikke. 

Det er mye jeg ikke vet. 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #foto #tanker #hverdag #onsdag #følelser

JEG ER INGEN DYREMISHANDLER

 • 16.01.2018, 21:36

Det er en forskjell.

Er du klar over hvor mange bønder som himler med øynene når folk kaller det dyremishandling å ta en katt i nakkeskinnet?

Forstår du at noen er redd for at noe skal skje med barna sine når ulven vandrer forbi vinduet rett etter at de har gått på bussen?

Forstår du at forbudet mot pelsoppdrett skaper problemer og en utrolig utrivelig tilværelse for mange?

Forstår du at noen ganger så har dyr det bedre om de får slippe før smertene blir for store?

Forstår du at vi som forstår dette over også er utrolig glad i dyr? Ja, kanskje vi er enda mer glad i dyr enn det du er?

Vet du at mange av de som du kaller for dyremishandlere gjør så godt de kan for å ta vare på dyrene sine på best mulig måte?

Forstår du at man noen ganger må fortelle litt hardt til et stort dyr, som en hest eller en ku, at deres atferd ikke kan aksepteres og at man da IKKE kan prate til dem med pusestemme?

Forstår du at mange mennesker har mye mer kunnskap enn deg, og de vet hvordan å lese dyrets atferd, forstå den og har kunnskap om hva som er riktig å gjøre og hva som ikke er riktig?

Forstår du at du kanskje overdriver litt når du mener at det er det samme å ta meg i nakkeskinnet som det er å ta en katt i nakkeskinnet?

Kanskje forstår du, og kanskje forstår du ikke. Jeg føler det er så utrolig mye svart- hvitt i denne debatten. De få gangene jeg har fortalt om dyrehold og mine meninger angående det å ha dyr, så har jeg følt meg, i forhold til noen av kommentarene jeg har fått på bloggen, som en dyremishandler, et uvitende monster.

Dette er et stempel jeg IKKE ønsker å ha på meg. For kan det hende at alt ikke er så svart- hvitt som noen skal ha det til?

Jeg har katter som sover ute om natten, de blir tatt i nakkeskinnet av og til. Jeg kjenner bønder som noen ganger må sparke i kua fordi hun blir truende og ypper, men kua blir ikke mishandlet. Vi har ulv rett utenfor huset, og den er utrolig vakker, men skremmende for de er ikke redd mennesker lenger. Vi har tatt livet av dyr lenge før andre ville gjort det fordi vi ikke ønsker at de skal lide unødvendig, men visste du at vi også har hatt begravelse for omtrent hvert eneste dyr som har dødd på denne gården. Vi har grått, sørget og vært triste i flere dager. Ja, sorg kan jeg fortsatt kjenne for flere av dyrene mine.

Selv om jeg ikke er enig i alt du mener og sier betyr det ikke at jeg er en dyremishandler. Jeg skulle ønske du kunne forstå det.

Jeg er ikke ferdig med å skrive om dette på bloggen for nå. Dette var bare en forsmak. Men essensen av det jeg ønsker å formidle er: DET ER TO SIDER AV EN SAK! Og, man er ikke DYREMISHANDLER bare fordi man har et annet syn på dyr en det du har. 

- Guro

Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #dyr #mening #ytring

Dette er noe av det koseligste jeg vet

 • 16.01.2018, 12:18

Hei dere!

Her har det snødd noe enormt i natt, ja det snør fortsatt faktisk.

Tenkte bare å stikke innom og fortelle at jeg har begynt på dette innlegget om dyr, og jeg håper å bli ferdig med det i kveld. Ønsker å bruke god tid på det så jeg formulerer meg riktig, er så kjedelig å bli misforstått.

Anyways, sitter og venter på psykologen. Er der fast tirsdag og torsdag, så.. Jahh.. Etter å ha vært hos psykologen skal mannen, jeg og barna en tur inn til Oslo, blir nok en sliten Guro (og Jonas) som legger seg i kveld, men slik er det da :) Det er uansett koselig at familien er sammen og samlet.. Elsker det faktisk, koser meg så mye!

JAH! Er det mye snø hos deg i dag?

:)

Følg meg gjerne på andre sosiale medier Her

#blogg #snø

I MORGEN SKAL JEG FORTELLE DERE

 • 15.01.2018, 21:43

.. hva jeg mener om dyr, dyrehold og alt det der, for DEN debatten brenner jeg for!!!!

Disse 3 tingene engasjerer meg!

 • 15.01.2018, 12:54

 

"Du Jonas, hva er det egentlig jeg brenner for?", spurte jeg her om dagen. Svaret var ikke det jeg ville høre. Han kunne jo ikke fortelle meg hva som engasjerte meg, da var det ikke sikkert at det ble mitt på en måte. Og han har jo forsåvidt rett.. Men ja, hva er det egentlig jeg brenner for? Og hvordan vet jeg at jeg brenner for det? 

Etter å ha tenkt litt på dette har jeg funnet ut av at ting som vekker (veldig) sterke følelser- det er også de tingene som engasjerer meg. Så nå som jeg har laget en liten definisjon for meg selv ble det litt lettere å kartlegge hva som faktisk vekker en gnist av sinne, glede, undring. ja you name it... inne i meg. 

Respekt for andre kulturer
Er det noe som virkelig får det til å koke litt inne i meg så er det når folk ikke viser respekt ovenfor andre kulturer. Vi har så mye å lære av menneskene i den verden vi lever i, men det hjelper svært lite når vi har en holdning om at vi (nordmenn) er bedre enn andre. Ja, jeg har faktisk opplevd dette fra flere personer; misnøye ovenfor våre "nye landsmenn". Tenk så mye vi kan lære av hverandre, andre steder, andre mennesker om vi bare var litt mer åpne for å lytte å lære isteden for å sitte å dømme? 

Når jeg tenker meg om så gjelder ikke dette bare nordmenn (hihi!). Da jeg bodde i England møtte jeg mange fordommer mot norsk kultur også. For eksempel  når det kommer til vår avslappede holdning til nakenhet (faktisk) og det faktum at det i Norge er ulovlig å slå barna sine (ja, tenk på det). 

Dyr er ikke mennesker!

Dette kan kanskje virke litt random, men jeg er helt seriøs når jeg sier at DYR ER IKKE MENNESKER! De har ikke følelser som oss, og heller ikke mulighet til å forstå ting slik vi mennesker gjør. Dyr drives av helt enkle primitive behov, som vi også forsåvidt drives av, forskjellen er at vi kan vurdere og håndtere disse impulsene på en mye mer kompleks måte enn dyr. 

Jeg mener at dyr har det best i sine naturlige omgivelser. Der kan de utfolde seg fritt og med masse glede. Vi har for eksempel hatt flere kaniner her på gården, de har hatt det helt fint i burene sine, men så en dag rømmer de, og får snusen på hvordan et liv utenfor buret er. Da er det nesten umulig å holde dem innestengt igjen. 1. Fordi de faktisk ser at gresset er grønnere på den andre siden og rømmer (igjen), men også 2. Fordi jeg ikke har hatt hjerte til å la dem leve i buret lenger. Vi har latt dem gå fritt rundt på gården, og du som de koser seg. De lever kanskje ikke like lenge som en kanin i bur, men livet deres er så mye bedre den korte tiden de lever. Noen vil mene at det er synd på kaninen, tenk så mye lenger den kunne levd, men vet du.. dette er ikke en bekymring kaninen har. Den er bare lykkelig for at den kan løpe fritt rundt, bevege seg grasiøst omkring og bare kose seg i det fri.

Jeg vil bare presisere at jeg mener ikke at det er dyremishandling å la kaniner leve i bur, det er kanskje bare ikke det ideelle. Jeg tok dette som et eksempel på at dyr ofte har det bedre i det fri, selv om det betyr et kortere, og kanskje til og med et tøffere liv. 

Andre menneskers historie 

Dette andre punktet går litt hånd i hånd med det første. Jeg elsker å høre om andres liv, både gode ting og vonde ting. Ja, kanskje jeg liker sladder, men det er en grunn til det- jeg lærer noe nytt om mennesket og danner meg på en måte en profil oppe i hode mitt. Hva har vært med på å forme personen til den h*n er i dag? Uansett hvem du er og hvor spennende, eller ikke spennende livet ditt er, og har vært, så har det formet deg, og akkurat dette synes jeg er utrolig interessant. Jeg skulle ønske jeg kunne ha lest (gode) biografier av alle menneskene jeg har møtt, bare for å forstå dem bedre. Ja! Forstå livet bedre. 

Hva brenner du for? Hva gjør deg sinna, glad, nysgjerrig, ivrig eller irritert? Skriv gjerne ned hva du tenker :) 

Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #meninger #foto #samfunn #engasjement #livet #mandag #uke #ny

The line on the wall

 • 14.01.2018, 21:31

Simple.

Here goes the line.

I walk around it.

Sometimes it is fun.

Other times confusing.

Følg meg på andre sosiale medier HER

#blogg #livet #line #søndag #tanker

SNART BEGYNNER ET NYTT KAPITTEL!

 • 13.01.2018, 21:07

Hei alle dere gode, flotte lesere!! :)

I dag har tiden gått til familien, vi har kost oss sammen, vært trøtte og slitne, vært i kirka og laget mat. På ettermiddagen duppet mannen litt av mens Veslefar så på Peppa Gris og Veslemor pludret på teppe på gulvet.

Søstrene har kommet på besøk også, så vi har spist pizza og skravla. Digger å skravle, det er faktisk noe av det beste jeg vet :D

I morgen er det dugnad her på gården. Som sagt så skal vi flytte i bryggerhuset, men tilbygget der farmor skal bo må bli ferdig først. Vi nærmer oss for hver dag da pappa er utrolig handy og jobber på, men i morgen blir vi altså litt fler som tar i et tak.. gleder meg faktisk, er liksom så koselig når slekta kommer sammen og sammarbeider :)

Noe annet jeg gleder meg til er å oppdatere bloggen med flere flytte, oppussing og interiør- innlegg. Ja, og for ikke å snakke om blogginnlegg om hvordan det blir å klare seg enda mer på egenhånd etter depresjonen. Ahh! Et nytt kapittel- SPENNENDE!!

Hvordan ser helgen din ut? Er det mye farting eller går det rolig for seg der du er?

- Vi blogges <3

Følg meg også på andre sosiale medier HER

#blogg #flytte #livet #familie #blogger #helg

3 x JEG

 • 12.01.2018, 12:04

"Overgi deg selv til ham. Han vet hva som er best for deg". "Bøy deg ydmykt i bønn, han vil gi deg svaret". "Gud ønsker bare det beste for deg, han ønsker å gi deg et liv med glede og mening." 

Ordene ramler ut av munnen min. Jeg er hos psykologen. Vi prater om hvordan det var for meg å være kristen i tenårene. Jeg hadde et ideal, å bli mer lik Jesus, problemet er bare det at det er umulig å bli lik Jesus. Her vil noen være uenig med meg og andre vil være helt enig- men det er ikke noe jeg har tenkt til å diskutere nå.

Tilbake til psykologen. Hun har fortalt meg at vi i tenårene er på vårt mest egoistiske, alt handler om tenåringen mot verden, alt handlet om meg. Jeg sleit med dette, mitt ideal var å tenke på andre, vise kjærlighet til andre og så klart til Gud. Det var synd, i mine øyne, å tenke på seg selv, være egoistisk. Æsj! For et stygt ord "egoistisk". Det ironiske er at selv om jeg ikke ønsket å "synde", altså tenke på meg selv, ha fokus på meg selv, så hadde jeg det allikevel, bare på den "kristne" måten. JEG måtte be om Guds vilje, JEG måtte lese Bibelen, JEG måtte tenke på andre.

JEG, JEG, JEG.

Jeg misunte de som overga seg helt til Gud. De som evangeliserte og misjonerte, de som levde helt etter Guds vilje og på Guds nåde. Jeg ønsket å ha det slik, leve slik. 

Hvordan lever man slik? 

Tilbake til psykologen. Vi fortsetter å prate om dette, at i en periode i livet der det er meningen at man skal finne seg selv, finne ut av hvem man er, hva man liker, ikke liker, i en slik periode undertrykte jeg de følelsene. Og hva skjer da? I mitt tilfelle en ufullstendig identitet. Det som skulle fylle jeg-et i Guro, ble bare fylt med mange diffuse spørsmål om hva Guds vilje er, hvordan man skal overgi seg, ja.. og slike ting. Usikkerhet. Vanskeligheter med å ta valg, føle det godt med de valgene man tar.

Det sies at Gud skal sette oss fri, og vet du, dette tror jeg på. Jeg tror at Gud er en som setter fri, jeg tror bare ikke at det bør skje på den måten jeg.. hmm.. lærte meg, eller slik jeg gjorde. Det er ikke alle som er ment til å leve spektakulære liv med en haug av mirakler. Ikke alle er Moses, men mange er del av Israel, lever hverdagen slik den er med små glimt av Gud. 

Jeg skulle ønske jeg kunne leve tenårene en gang til, tror jeg. Leve det med fokus på meg selv (uff, høres feil ut bare å skrive det), leve livet og la den biologiske klokken gjøre sitt arbeid. Nå sier jeg ikke at jeg skulle ønske jeg sluttet å tro og slikt, men at jeg ikke ville vært så opphengt i å gjøre Guds vilje. Det er jo bare forvirrende for et menneske på 15 år. 

Bare forvirrende. 

I stedet tar jeg denne finne- meg- selv greia i dag. Nå. Og det er nødvendig.

Tilbake til psykologen. Jeg er glad for at jeg er der. 

(Bilde tatt for to og et halvt år siden. Her var jeg gravid med Veslefar, hormonell og glad for å bære på et lite nurk. Jeg er glad jeg ikke visste at jeg ville være innlagt sommeren etter.) 

 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#gud #tro #religion #livet #identitet #jeg #hverdag #blogg #Blogger

 

F*** it!

 • 11.01.2018, 23:08

Nå har det gått oppover så lenge at det var på tide med en liten nedoverbakke.

#psykiskhelse

"Vinter"

 • 11.01.2018, 15:00

Jeg nevnte i et tidligere innlegg (som du kan lese HER) at jeg skulle legge ut noen vinterbilder på bloggen. Litt spontant ble jeg med mamma på en gåtur her om dagen, det var helt nydelig vær og da måtte jeg jo bare få med meg kameraet også. Tenker at tittelen på dette innlegget sier sitt, nemlig "Vinter". 

Enjoy :) 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER! 

#blogg #blogger #hverdagen #foto #bilder #tur #vinter 

Du vet du er småbarnsforeldre når...

 • 10.01.2018, 11:56

"Vær så snill, vær rolig i bare to minutter til", det er en tanke jeg har tenkt ofte etter at jeg har fått barn.

Gi meg bare mulighet til å ta ut og sette på plass de siste glassene fra oppvaskmaskinen. Gi meg mulighet til å tørke meg etter å ha vært på do. Gi meg mulighet til å skylle shampoen ut av håret. Gi meg mulighet til å ta på sokker før vi drar i barnehagen. Gi meg mulighet til å spise ferdig frokosten før neste amming. Gi meg mulighet til å skrive siste setning på blogginnlegget. Gi meg mulighet til å spise opp middagen. Gi meg mulighet til å puste. 

Å ha småbarn er som alle andre rundt meg har sagt, slitsomt. Det går i ett fra morgen til kveld, bleier skal skiftes, puppen skal tømmes og Veslefar skal kjøres og hentes i barnehagen. Dagene går utrolig fort når du har barn, spesielt kvelden- når de har lagt seg. Og mitt oppi alt kaoset opplever jeg disse øyeblikkene "du vet du er småbarnsforeldre når.." Ta, for eksempel i går, jeg skiftet bleie på Veslemor, hun var fornøyd og jeg var fornøyd. Ti minutter senere oppdager jeg noe gult på hendene mine- størkna babybæsj. 

Du vet du er småbarnsforeldre når du finner størkna babybæsj på hendene dine.

Jeg liker å være mamma. Jeg smiler for meg selv når jeg tenker på de nydelige barna mine. Noen ganger smiler jeg med masse glede og noen ganger med litt sorg, ting har skjedd og kommer til å skje, livet stopper ikke opp, og en dag er de voksne, akkurat som deg og meg. Det er rart og trist, men også fint, jeg gleder og gruer meg. De er så gode og nydelige nå, uskyldige liksom. Snart skal de ut i verden, gjøre feil, oppdage ting.. det er skummelt for en mamma det. Men.. jeg smiler allikevel, for nå er de her hos meg, og jeg prøver å nyte hvert eneste øyeblikk. 

Jeg er glad i dere barna mine <3 

Er de ikke bare helt nydelige? Haha, ja også en sliten mamma da- det er nå slik livet er..

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #mamma #barn

2 nye prosjekter

 • 09.01.2018, 18:00

Hei dere! 

Til jul lagde jeg noen hjemmelagede julegaver. Hadde veldig lyst til å dele dem på bloggen, men da hadde det ikke blitt noen overraskelse for de som fikk gavene. Uansett, en av de tingene jeg lagde var votter, og vet du, de lagde jeg på 10 minutter- det var rett og slett super enkelt (straks jeg "forsto"innstillingene på symaskinen). Jeg tenkte å dele med dere hvordan jeg gjør det neste gang jeg lager slike votter, og det blir nok ikke om så veldig lenge da mamma vasket en av genserne til Veslefar og den tovet seg i vasken. Den kan ikke brukes som genser lenger, men jeg tror den kan bli gjort om til noen utrolig fine votter.

Bare se på fargene her!

En annen ting jeg lagde til jul, faktisk flere av, var "handlenett" eller "svømmenett". Igjen, etter å ha laget et par av de lagde jeg et nett på 20 minutter. Det gikk tregt i starten, mest fordi jeg måtte lære meg hvordan den (dumme) symaskinen fungerte, men da det endelig satt durte det i vei. 

Mannen lurte på om jeg ikke kunne lage et slikt nett til han også, da han gjerne vil bruke det når han skal på jobb og slikt. Tenkte at det ville være morsomt å dele fremgangsmåte og resultatet med dere her, så da har jeg noen bloggideer klare. Gleder meg litt faktisk, men må ta det en dag jeg ikke har så mye på planen. Ja..så vi får se når de innleggene kommer ;) 

Oh well.. Ønsker dere en god kveld videre, så blogges vi :) 

Følg meg også på andre sosiale medier HER! 

#blogg #sy #strikke #håndarbeid #diy #hverdag 

3 ting i et kaotisk hode

 • 09.01.2018, 13:04

Hei, hei du! 

Har prøvd å skrive ned et blogginnlegg i flere minutter nå, men har liksom ikke klart å bestemme meg for hva. Har så mye jeg vil dele med dere, så vet du, jeg bare ramser alt sammen opp her. 

La oss begynne med at jeg skal til psykologen i dag. Det har vært en stund siden sist og nå er det tid for en ny time. Jeg er både litt spent og gleder meg da det er et sted hvor jeg kan prate veldig fritt, dessuten funker det. Ja, det funker faktisk å gå til psykolog, og å gjøre hodet friskt, noe jeg forsåvidt også er evig takknemlig for. 

Så, over til neste greie som ligger meg på hjertet, for jeg sitter her nemlig litt.. hmm.. oppspilt da jeg nettopp fikk en påminner. Jeg begynner faktisk å jobbe igjen i fra den 1. April. Ja, tenk på det. Jeg har ikke jobbet på to år fordi jeg både har vært syk og gått gravid store deler av den tiden, men nå er det faktisk snart slutt på denne "fasen" i livet. Vet faktisk ikke helt hva jeg tenker eller føler om dette, jeg gleder meg til å komme meg litt ut igjen, samtidig så blir det en ny utfordring for hjernen og jeg må nok jobbe enda litt mer med psyken når jeg går ut i jobb igjen. 

Og så til den tredje tingen jeg ønsket å dele her, som egentlig ikke er en så fryktelig stor grei, men som jeg ønsker å dele fordi ... det rett og slett var veldig koselig. I går gikk jeg og mamma en tur på litt over en time. Sola skinte, det var perfekt vintertemperatur ute, vi snakket sammen (noe som var veldig koselig, setter virkelig pris på samtalene våre mamma :)) og jeg fikk beveget på skrotten i går også. Jeg tok også litt bilder og de vil jeg jo så klart dele med dere :) Men tenkte at jeg kunne spare det til et annen innlegg. 

Ja.. Ble litt random i dag, men det gjør vel ingenting? Det er jo en del som skjer, har skjedd og skal skje i dagene som kommer og det vil nok prege bloggen og innholdet her. Føler meg litt kaotisk oppe i hodet i dag egentlig, har det liksom greit, men så er det noe som ligger der og ulmer...

Jahh.. Hva skal du i dag? Er det mye som skjer fremover for deg? :) 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#blogg #blogger #livet #kaos #hverdag #tirsdag

For ett år siden...

 • 08.01.2018, 18:04

• Eide jeg min egen hest. Jeg måtte dessverre selge henne da jeg ble gravid på nytt. Tiden (og pengene) strak rett og slett ikke til. Heldigvis fant jeg en utrolig flott ny eier til henne og får stadig flotte oppdateringer <3

• Var jeg rundt 12 uker på vei med Veslemor. Ja, det kom ikke helt overraskende på, men det var heller ikke planlagt. Tenk at hun bare var en (enda mindre )liten søt knøtt for et år siden. Åhh! Smelt :)

• Lærte vi Veslefar å sove gjennom hele natten. Det var virkelig et styr å stå opp og gi Veslefar melk en- to ganger per natt. Jeg ammet ikke, noe som betydde at vi måtte varme opp vann og slikt for morsmelkerstatning. Livet ble en del lettere når vi fikk hele netter med sammenhengende søvn.

• Slet jeg fortsatt veldig mye med depresjonen. Alt var et slit, jeg orket lite og klarte enda ikke å være helt alene med sønnen min over lengre tid. Det har virkelig endret seg! I dag er andre gangen i 2018 som jeg har ansvaret for begge barna mine helt på egenhånd :D

Det blir virkelig spennende å se hva det neste året vil bringe av opp og nedturer! Jeg håper virkelig at jeg er på et enda bedre sted i Januar 2019.

Hvordan så livet ditt ut for et år siden? Var så koselig å lese alle svarene på forrige innlegg så svar gjerne om du har lyst!

- Vi blogges! <3

Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER!

#blogg #blogger #helg #livet #nyttår

3 ting jeg elsker

 • 07.01.2018, 12:44

Hei dere! 

Siden jeg er på den litt positive siden for tiden ønsker jeg i dag å dele med dere 3 ting (utenom familie) som jeg bare elsker. So let's start.

1. Jeg ELSKER indisk. Jeg hadde aldri smakt indisk før jeg ble sammen med mannen min, utrolig nok. Men da jeg først ble introdusert til det nydelige indiske kjøkken var, og er, jeg frelst. Det er så mye smak, og så mye sjel som blir lagt i idet, også har de et godt utvalg av vegetarisk, noe som er et STORT pluss. Jeg elsker faktisk rettene med ost,spinat og kikerter; saag aloo, chana masala og saag paneer. Nam!!! Får vann i munnen bare av å tenke på, også skulle jeg virkelig ønske at jeg hadde et idyllisk bilde av indisk mat her, men du kan jo prøve å se det for deg- eller google det :) 

Okei, over til neste..

2. Dyr. Haha! Ja, jeg elsker faktisk dyr, men ikke bare å se på dem og kose med dem. Jeg liker å lære om hvordan de kommuniserer, hvilke forskjellige raser det ar ev en art, hvilke sykdommer som er vanlig. Det gjelder kanskje spesielt hunder og hester akkurat det da, men anyways... naturen er utrolig fascinerende, og å lære om den gjør meg faktisk veldig glad. 

3. Den tredje tingen jeg virkelig elsker er følelsen av å ha betalt alle regninger for måneden. Jeg hater følelsen før da, og under prosessen. Jeg føler at pengene bare flyr ut av vinduet, men når regningene først er betalt, ja da har jeg ro i sjelen. Det er liksom en trygghet i det, da vet jeg at vi på en måte er safe til neste måned, når det er på'n igjen. 

 

Ja dere, hvilke tre ting i livet er det dere elsker- sånn bortsett fra det åpenbare som familie og slikt? Vil gjerne bli bedre kjent med dere leserne mine så ikke vær redd for å legge igjen en kommentar :) 

Ønsker dere en god søndag videre, så blogges vi :) 

(Haha, legger også til slutt ved et bilde av den fine mannen min, som jeg også elsker ;)). 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER. 

#blogg #blogger #elsker #helg #søndag #livet #3ting

Jeg har det så bra for tiden

 • 06.01.2018, 20:23

Ja, jeg har det virkelig bra for tiden. Og det er så deilig. Jeg elsker å kjenne energien være der, selv etter en hektisk dag. Jeg står opp på morgenen og jeg orker å planlegge dagen. Morgendagen vet jeg ikke hvordan blir, men jeg nyter dagen i dag og følelsen av å "være" normal.  Da mener jeg normal som i at energinivået er som normalt. 

Jeg er virkelig enig med meg selv, jeg er så fornøyd for tiden. Det kommer noen små daler av og til, men jeg har lært meg å komme meg opp av de, og det er så.. befriende. Jeg finner meg veier ut av det fengselet mitt..

Poppet innom her for å dele noen flotte bilder av den fine gutten min. Så blogges vi mer i morgen! Har flere blogginnlegg på lager, so stay tuned :) 

- Guro

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#blogg #blogger #energi #tiden #livet #kjærlighet #foto #bilder #stolt

Suksess, fremgang, det å gjøre lykke // Dette sliter jeg med

 • 05.01.2018, 13:32

Knatre, knatre. På vei ned til "gymmen". Den er selvlaget, mannen har kjøpt vekter, stenger, løfteapparat og en sykkel. Knatre, knatre. Tredje gangen jeg får trent i år, 2018. 

Det er bra Guro. Du er flink nå som du har begynt å trene, du føler deg bra, vellykket. Tungsinnet. 

Hvorfor skal suksess være basert på alt vi kan og klarer. Jeg vet jeg skriver en del om dette, men det er fordi jeg sliter så fryktelig mye med det selv. Nesten uten å merke det blir jeg dratt inn i en tankegang, en verden hvor suksess er... viktig. 

Suksess. Det høres slitsomt ut egentlig, jeg assosierer det med stress, fasade. Hvor kommer dette maset og jaget fra? Ja, og hva er egentlig definisjonen på suksess? 

Suksess, fremgang, det å gjøre lykke, Store norske leksikon

Det å gjøre lykke. Høres sært ut. Men det er kanskje derfor vi jager etter suksess, fordi vi egentlig jager etter lykke? Betyr det at de fleste av oss egentlig er ulykkelige? Eller, nå snakker jeg for alle, vil det si at jeg er ulykkelig? 

Her om dagen kjørte jeg Veslefar i barnehagen. Han skravlet i et sett i baksetet, plutselig merket jeg at tårer presset litt på, det kilte litt i magen og jeg fikk en liten klump i halsen. Lykke. Takknemlighet. "Han er så nydelig, og jeg er så utrolig glad i han", tenkte jeg, og plutselig, men rolig dalte tanken ned i hodet mitt "nå er jeg lykkelig".

Der og da betydde suksess og fremgang ingenting. I det lille øyeblikket hadde jeg ikke en bekymring oppe i hodet, vi bare var der, koste oss. De øyeblikkene og den roen skulle jeg ønske at jeg hadde oftere. Da har jeg det bra, og familien min har det bra. 

Ja... Dette jaget etter suksess. Det er sikkert ikke alle som har det slik, men noen av oss sliter med dette. Ønsker å være lykkelige, men finner ikke alltid ut helt hvordan man blir det. Lykkelig. Jeg vet at lykken ikke finnes i ting, utseende, fin kropp, men jeg er dratt mot det allikevel. Ønsker mer, ønsker mindre, ønsker ditt og datt. Er ikke det bare sært egentlig? Å være så fascinert og tiltrukket av ting man ikke har, men som man allikevel tror at skal gjøre en lykkelig? Selv om man vet at det ikke kommer til å gjøre en lykkelig? 

Knatre, knatre. På vei opp fra "gymmen". Fikk ikke trent så mye da Veslemor ikke hadde lyst til å sove lenge i dag. Føler meg litt skuffet. Knatre, knatre. Der sovnet hun igjen visst. Great! Jaja, men så er hun nydelig da. Tar noen knebøy før jeg går inn. Rekker å dusje før hun våkner. 

Lykke? Vet ikke, men jeg har det bra hvertfall. 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#lykke #suksess #livet #glede #barn #familie #slikerdet #blogg #hverdag #fredag

Bittelitt forelsket

 • 04.01.2018, 14:14

Er du ikke helt fantastisk nydelig der du ligger? Jeg er nesten bittelitt forelsket i deg lille venn. Småpludrer, titter, tar tak i tærne dine, smiler, og for et nydelig smil. Gjett om mamma er glad for at hun er frisk,hvertfall frisk nok til å ta vare på deg og være der for deg. Hva så om rotet hoper seg opp! Hva så om vi ikke drar så mye ut! Hva så om middagen ikke alltid blir like vellykket! 

Jeg har heldigvis nok energi til å være sammen med deg. 

De små hendene dine, som er så interessert i mine. Du titter, smaker. "Hva er dette for noe?" 

Ja, er ikke du bare den vakreste lille jenta som finnes? Det søteste mamma vet om. 

Sukk. 


Hei dere! 

Håper dere har en fin torsdag så langt. Her har vi hatt en relativt rolig start på dagen, noe som jeg bare må nyte masse- tiden går fort fram til jeg skal begynne å jobbe igjen. Men, det var egentlig ikke dette jeg hadde tenkt til å skrive om, jeg har nemlig fått nytt objektiv til kameraet og jeg ELSKER det. Det tar skarpere bilder, penere bilder, er utrolig bra til portrett og se hvor fin fokusen er! Jeg er kanskje bittelitt forelsket i den nye linsa også :D 

Hva synes du? Tok noen bilder bare for å prøve, og bare DIGGER det. 

Fortell meg gjerne hva du synes, så blogges vi ;) 

- Hilsen trøtt, men lykkelig mamma! <3

Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER!

#foto #bilder #fotografi #objektiv #linse #hverdag #torsdag #blogg #blogger #familie #baby

En STOR seier jeg ønsker å dele med DERE // Og et innlegg jeg egentlig ikke tørr å skrive

 • 03.01.2018, 12:33

Hei dere! 

Har veldig lyst til å dere en STOR seier med dere. I går hadde jeg ansvaret for begge barna mine, helt alene i flere timer. Hvis du har fulgt meg en stund forstår du nok hvorfor dette er så stort for meg, men om dette er første gangen du leser så skal jeg forklare litt. 

Jeg har to barn, en på 5 mnd og en på 20 mnd, med den eldste havnet jeg i en fødselsdepresjon og etterhvert psykose. I over 1, 5 år har jeg kjempet meg gjennom og opp et stort mørke, og jeg blir stadig bedre. Men greia er den at jeg fortsatt har en lang vei å gå, jeg har aldri hatt ansvaret for begge mine barn uten assistanse og umiddelbar hjelp i nærheten, før i går. Det beste er at det gikk så utrolig bra, ikke noe panikk, ikke noe angst, bare harmoni (faktisk ;).) Rett og slett en deilig seier! :) 

Tidligere på dagen var vi også ute en tur, Veslemor i vogna og Veslefar tuslende rundt på tunet. Uff, jeg har så nydelige barn! Jeg fikk så klart knipset noen bilder, og de må jeg jo bare dele her :) 

Hvordan har uken din vært så langt? Har 2018 behandlet deg pent enn så lenge? 

- Vi blogges! :) (Haha! Ble mange smilefjes i dette blogginnlegget, men det viser vel bare at jeg er i et godt humør i dag;). 

Forresten, lurte på om jeg skulle ha en spørsmålsrunde her snart, men vet liksom ikke om jeg tørr.. Uff! Jeg bør bare gå for det. Ikke være redd, men det er SÅ lettere sagt en gjort. Hva synes du? Kanskje du har noen spørsmål, isåfall er det bare å spørre! 

Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER!

#familie #mammalivet #mamma #veslefar #veslemor #glede #seier #onsdag #hverdag #uke

Dette vil jeg endre på

 • 02.01.2018, 13:09

En syk verden. Jeg graver etter det mest råe i et menneske. Under fasaden, normene og reglene. Hvor er det helt enkle mennesket? Vi er så opptatt av det ytre, det vakre, det skjønne, alt som får et menneske til å se bra ut, være overlegen ovenfor andre. 

Jeg ser meg i speilet, en for stor mage, hengepupper, strekkmerker, lite hode, stor nese. Men jeg har mine prinsipper, jeg ønsker at alt skal være naturlig, vil ikke fikse på noe. Det jeg ønsker meg er å være fornøyd med akkurat meg, den jeg er. Jeg ønsker å gjøre det jeg ikke synes er så vakkert med meg selv til noe som er vakkert, og jeg ønsker å gjøre dette for barna mine. 

Jeg synes jeg har de vakreste barna i hele verden, og jeg ønsker å oppdra dem til å bli trygge på seg selv. Håpet, eller drømmen er at de skal være fornøyd med akkurat den de er, for de er jo helt nydelige, bare ved å være seg. Men hvordan skal de bli trygge på seg selv om mammaen deres ikke klarer å være trygg og fornøyd med seg selv? 

Det er et problem, og jeg jobber med saken. Du er fin, Guro. Du er fin. Utseende er ikke alt, suksess, penger, være snill, grei, dette er ikke alt, å være et menneske, seg selv, da nærmer vi oss. 

Jeg blir bedre, friskere, får mer energi, men i takt med at jeg blir bedre så får jeg også mer energi til å tenke, sammenlikne, kritisere, være missfornøyd. Det er ikke bra. 

Det er vel dels dette samfunnets feil at vi hele tiden leter etter måter å bli bedre på, mer "verdifull", et jag etter lykke og suksess, men det er bare vi som kan endre på det. Eller du, jeg, som enkelt person. Gi beng. 

Men så må man ville det da, ville "endre" på seg. Ville være seg selv. Er du klar over hvor mange mennesker det er der ute i verden, i Norge, som ikke liker seg selv? Det er mange. Alt for mange. Og jeg er en av dem. Æsj! Det ønsker jeg å endre på. Haha! Oh the irony. Jeg ønsker å endre på at jeg vil endre på. 

Jeg ønsker å endre på at jeg vil endre på. 

Derfor legger jeg ut disse bildene av meg selv. Uten sminke, uten "fake a smile", bare meg, helt ekte. Og jeg utfordrer deg til å gjøre det samme. Legg igjen en link i kommentarfeltet om du gjør det så kan vi sammen gi litt beng. #gibeng

- Vi blogges

Følg meg på andre sosiale medier HER.

#meg #gibeng #endre #livet #tirsdag #hverdag #ekte #megselv #samfunn #deg #kroppspress

Siste uken i året som var

 • 02.01.2018, 00:02

Hei, hei!

Da var det ikke bare et nytt år, men også en ny uke dere. Og da tid for et nytt uken- som- gikk innlegg, det var flere som likte dette innlegget sist så hvorfor ikke gjøre det igjen. So here we go..

UKENS INSTAGRAM

UKENS OPPTUR

Søsteren min fikset en signert bok av «Forbilde» for meg. Haha! Jeg ble så starstruck, følte meg helt tullet, men det betydde altså så mye for meg.

Jeg har aldri sett opp til en kjendis på denne måten før, det føles liksom litt rart, men altså.. Nå er jeg blitt en fan og det føles godt å faktisk ha noen å konkret se opp til :)

UKENS NEDTUR

Her må jeg nesten skrive negativ tankegang når det kommer til trening og utseende. Uff.. jeg føler at kroppen bare eser mer og mer ut, men jeg ønsker ikke at det skal ødelegge selvbilde og selvtilliten mi. Å styre tankene i en god retning er utrolig vanskelig, og jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal få til å trene og slikt uten å bli alt for oppslukt i dette utseendehysteriet :/

UKENS ØYEBLIKK

Veslefar har begynt å prate masse, så det har vært mange øyeblikk denne uken som har vært koselige :) Han kan si «Skål!», også skåler han så klart. Han sier «Halla!», «Nei!» og mange andre ord og bitte små setninger.

Denne uka har han også lekt masse med et lite telt han har fått. Og det øyeblikket deler jeg nå her :)

UKENS FRUSTRASJON

hmmm... dårlig kommunikasjon! Ill say no more. Punktum.

UKENS TANKE

Har, som flere kanskje har fått med seg, skrevet et innlegg om lykke. Hva gjør oss lykkelig? Er det noe der ute som gir den ultimate lykke? Hvorfor er vi egentlig så opptatt av å alltid ha det så fryktelig bra?

Du kan lese litt mer om det HER.

Håper det var like greit denne gangen også! Jaja.. Vi blogges :) *smask*

Følg meg på andre sosiale medier HER.

#blogg #blogger #ukensomgikk #mandag

Det kalles nemlig livsglede

 • 01.01.2018, 19:04

Da er 2017 over. Det har vært et år med mange oppturer, og få nedoverbakker, og det er bare utrolig deilig å tenke på. 

Jeg føler meg egentlig litt tom for ord og skrivelyst. Jeg har lyst til å dele noe, men finner ikke helt ut av hva jeg ønsker å dele. Jeg har tenkt på mange ting i dag, for eksempel; "Hva gjør en person lykkelig?", "Er jeg for egoistisk?", "Kommer jeg til å klare treningsmålene mine?", og "Er jeg virkelig på vei til å bli bedre?". Haha! Man kan vel egentlig kalle det for bekymringer istedet for tanker. Vel, what to do? Jeg må slutte å tenke så sinnssykt mye, bare gjøre, ikke være så redd, her er det ikke noe "better safe, than sorry". 

Livet. Vi lever bare en gang på denne jorden. Jeg har ikke lyst til å angre på ting når jeg blir gammel, samtidig så har jeg jo også, som kristen, et evighetsperspektiv når det kommer til himmelen og slikt. Jeg tror jo på Gud, Bibelen og at det finnes en himmel, men selv om et evig liv venter på meg der ute et sted så... hmm.. tror jeg det er viktigere å leve livet mitt her og nå enn i noe som en dag kommer. Å tenke alt for mye på det som skal komme hjelper meg ikke akkurat nå, bortsett fra at det kan påvirke valgene jeg tar i dag. Tror jeg.. Ja.. hmm.. Jeg vet ikke helt om jeg liker det, for blir valgene jeg da tar egentlig mine? 

Kanskje, kanskje ikke. Hva om jeg ønsker å gjøre noe som strider imot den troen jeg har? Eller tradisjonene i troen? Hva gjør jeg da? Gjør det meg mer lykkelig å "fornekte" meg selv? Eller ville jeg kanskje egentlig fått det bedre om jeg ikke var så utrolig streng mot meg selv? Hmm.. I don't know.

Uansett! Jeg ønsker nå i 2018 å gjøre mitt beste for at den lille familien min skal være lykkelig og trives, samtidig som at jeg også får tid til å finne ut av hva som gir ho mor litt ekstra glede i hverdagen. Jeg gleder meg til 2018, og DET gjør meg lykkelig, for det kalles nemlig livsglede og DET er et tegn på at jeg bare blir bedre og bedre. 

- Vi blogges :) <3 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#blogg #livet #nyttår #hverdag #valg #livsglede #foto #glad #blogger 

Om meg

Guro

Hei! Nå har du kommet deg inn på bloggen min og jeg håper du liker den. Jeg blogger om hverdagen min som mamma og om fødselsdepresjoen/ psykosen jeg prøver å bli frisk fra. Jeg elsker å ta bilder, og også legge sjela i det, bilder med sjel altså :) Håper du liker det du ser og leser, og kontakt meg gjerne om du har noen spørsmål via Facebooksiden min :) - Gur0

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no