hits

Den flotteste gutten jeg vet om

 • 31.12.2017, 12:49

Veslefar.

Er han ikke nydelig? 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#blogg #gutt #familie #barn #flott #gutt #søndag #nyttår #helg

Du med hijab, og jeg uten

 • 30.12.2017, 12:57

Du er ikke som meg, men allikevel er vi veldig like. Vi var på legevakta, du og jeg. Veslemor hostet en del og vi satt nå der og venta på at vi skulle få komme inn, det var lang kø. Dere hadde en liten gutt, han så omtrent like gammel ut som min lille bunt. Jeg husker jeg lurte på hvorfor dere var på legevakta, du og mannen din, gutten virket jo ikke noe særlig syk, men jeg trodde det var han dere var der for. 

Det var stille på legevakta, selv om vi var ganske mange som satt på venterommet, det var enda et barn der, en på krykker- nei- to på krykker, etterhvert kom det inn en med vond rygg. Vi var nok ganske trøtte alle sammen, jeg var hvertfall det. Det var jo ganske sent.Trøtt. Noen ganger skrek den lille gutten deres, dere prøvde å få han rolig på et språk jeg ikke forsto. "Hvorfor er dere i Norge?", lurte jeg, ikke på en vond, streng måte, mer som på en nysgjerrig måte, undrende. "Hva har dere opplevd for å komme hit?". 

Det var deres tur, jeg ble igjen ute på venterommet. Vente, vente. Trøtt. 

Så var timen deres ferdig, men dere måtte levere inn noe før dere kunne dra. Det var visst du som trengte legen, ikke gutten deres. Dere måtte vente litt. Du sto og vugget på gutten din, også fikk vi øyekontakt, vi smilte litt til hverandre. Rart hvordan det å smile kan binde folk sammen. 

Veslemor fikk også øyekontakt med deg, og hun smilte som en sol. Du smilte brett tilbake, du ble nesten litt oppslukt av henne, du syntes tydeligvis at hun var helt nydelig, for du smilte og smilte og hun smilte tilbake. Og jeg smilte. Gutten din smilte også litt, jeg prøvde å pludre litt, få han til og smile og det gjorde han, men ikke like mye som Veslemor. 

Mannen din tok sønnen deres litt. Og du ble stående uten han, men du fortsatte å titte på Veslemor, smile. Jeg syntes det var koselig, men undret meg litt, du virket så glad for å se henne. Du kom litt nærmere og plutselig strakte du frem armene dine. Oi! "Hun vil holde henne", tenkte jeg. Jeg lot deg ta henne, holde henne litt. Du så så fryktelig glad ut. 

Du er ikke som meg, men allikevel er vi veldig like. Vi synes begge at Veslemor er fin. Du med hijab, og jeg uten. 

Det var hyggelig å hilse på deg. 

Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER.

#helg #hijab #livet #samfunn #mennesker #glede #blogg #lørdag #blogger

Kjærlighet er ikke det samme som forelskelse

 • 29.12.2017, 12:02

Forelska. Det er noe jeg har tenkt litt på opp igjennom årene. Hvordan det å være forelska kan være både godt og også så utrolig vondt. Ingenting er bedre enn når den du er forelska i også er forelska i deg. Jeg har vært forelska mange ganger i mitt liv, jeg hadde syv kjærester på barneskolen. Haha! Jeg var kanskje ikke så populær blant jentene, men jeg var god venn med guttene og var liksom sammen med flere av dem. Man kan kanskje kalle det gode venner, kjærester er kanskje å ta litt i. 

Uansett, det første halvåret på videregående var jeg forelska, eller kanskje mer betatt av tre forskjellige gutter, men så ble jeg forelska i han som i dag er mannen min. Oi! Livet liksom. Jeg blir litt småglad av å tenke tilbake på det, så mye sommerfugler, så mye smil og så mye usikkerhet. Å være forelska er slitsomt. 

Jeg er ikke forelska lenger. Det bobler sjeldent i magen. Jeg tenker ikke konstant på mannen min. Jeg skriver ikke navnet hans på alt mulig som kan skrives på. Jeg gjør ikke hva som helst for han, og jeg sluker ikke hvert ord han sier. 

Men jeg elsker han. 

Kjærlighet er ikke det samme som forelskelse. 

Når jeg hører om folk som gjør det slutt eller går fra hverandre fordi følelsene ikke er der så blir jeg litt.. hmm.. trist kanskje. Det er klart at noen ganger så funker ikke et forhold lenger, men det at kribling og oppslukthet forsvinner betyr ikke at et forhold er dødt. Om man fortsatt har det bra sammen og er glad i hverandre så betyr det kanskje bare at forholdet har gått et steg videre. 

Jeg elsker mannen min. Det bobler kanskje ikke i magen lenger, og det er ikke alltid så fryktelig spennende, men han er den viktigste personen i livet mitt. 

Jeg husker så godt dagen jeg bestemte meg for at det skulle være meg og han for alltid. Vi gikk på tur opp et fjell, han gikk først og jeg kom etter. Jeg dreiv å klagde over at jeg ikke visste om vi burde være sammen eller ikke. Var det riktig, var det rett. Plutselig snudde mannen min (da min kjæreste ) seg og sa "Guro, enten så går vi for dette, eller så gjør vi det slutt nå!". 

Stille.

Jeg var forfjamset. Han satte på en måte et ultimatum, jeg måtte velge. 

"Nei, men.. jo, vi går for det da", sa jeg. 

- The End - 

Eller, the beginning, alt ettersom. 

Følg meg også på andre sosiale medier HER.

#blogg #hverdag #fredag #kjærlighet #kjærester #blogger #norge #livet

MÅ. SI. SANNHETEN. OM. MEG.

 • 28.12.2017, 20:23

Det tar noen ganger så utrolig lang tid å tenke.. eller.. det tar så mye krefter å tenke på bare en ting over lengre tid. Det er som  en motorvei oppe i hodet mitt, den ene tanken etter den andre summer forbi, den kommer, kjører forbi og vips så er den borte, men jeg kjeder meg ikke, for straks kommer det en annen tanke forbi. 

Jeg gjorde meg ferdig med boken "Forbilde" av Sophie Elise i dag. Den er bra, så utrolig bra, jeg anbefaler den og håper du vil lese den. Ikke fordi jeg ønsker at du skal bli påvirket til å bli som henne, men fordi du ved å lese boken hennes vil skjønne at mennesker skal man ikke dømme uansett hva de mener og hvordan de ser ut. Du må bli kjent med mennesker før du kan tillate deg selv å dømme dem. 

Jeg har gjort dette mange ganger selv. Hallo! Jeg er et menneske, det er klart jeg har dømt folk, og kanskje til og med dømmer folk, i mitt lille univers kan jeg noen ganger virke ganske bra, føle at andre er dårligere enn meg. I mitt lille univers, hvor tankene kjører forbi, kan jeg også føle meg helt crapetti dritt. 

Stolen, beina i kryss, lent bakover, med pc'en på fanget. Tastaturet. Inspirert! Jeg er så sinnssykt inspirert av boken jeg har lest. Kjenner jeg til og med skriver i litt samme sjanger, men pytt sann, det må være lov. 

En ny tanke kjører forbi. Jeg kjenner meg litt fortapt, jeg er helt pumpa, vi har jobbet med tilbygget i dag, og det har vært deilig å kunne hjelpe, men nå...poff... er energien borte, jeg har bare lyst til å blogge og det er nettopp det jeg gjør nå, blogger... Hvorfor liker jeg å blogge? Eller.. hvorfor tørr jeg å blogge? Vel, jeg har alltid ønsket å bli sett og hørt. Jeg har ikke noe jeg brenner for eller ønsker å fremheve, ingen sak, ingen sterk mening. Helt ærlig..

Jeg har lyst til å blogge om meg. Jeg ønsker at folk skal bli kjent med akkurat den Guro jeg kjenner. Jeg ønsker oppmerksomhet. Det er skummelt å skrive, skummelt å innrømme, men jeg har liksom denne lille tvangstanken hvor jeg må være ærlig. Jeg klarer ikke å holde en fasade eller maske over lengre tid, det ligger bare ikke latent til i denne kroppen. Sannheten. Være ærlig. MÅ. SI. SANNHETEN. OM. MEG. 

Ærlige Guro. Jeg juger sjeldent. 

Søstra mi småpludrer med datteren min, og Veslefar har blitt lagt for kvelden. Tom. Det er så mange av oss som bare kjenner på tomhet. Så rart, så utrolig rart, men samtidig, så forståelig. 

Så mange biler. Tuut! Tuut! Det blir kø. Jeg må lukke øynene, det blir for mange av dem. 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#blogg

.
#familie #sannheten #meg #blogg #ærlig #alltidærlig #gibeng #livet #ferie #hverdag #torsdag

Hei du, som er et forbilde

 • 27.12.2017, 16:57

Jeg sitter her litt halvveis på gråten. Jeg har lest halvparten av en bok, og jeg har blitt inspirert. Aldri har jeg følt meg så lik noen og allikevel så ulik. En helt ekstrem versjon av meg selv, svart på hvitt. De samme drømmene, de samme ønskene, de samme målene, de står der. 

Hei! 

Hei du, som jeg kan relatere meg til. Hei du, som er bare så sinnssykt annerledes fra meg selv. Hei du, som er et forbilde. Hei du, Sophie Elise.

Jeg aner ikke hvorfor, men jeg ser opp til deg, eller, jeg kan relatere til deg. Ønskene du hadde, redselen du har følt på. Ønsket om å bli sett, bli en toppblogger. Jeg har ikke lest ferdig boka, jeg er halvveis, men du har skrevet i den, du har signert den. Jeg ble rørt og litt starstruck da jeg fikk den i gave. Wow! 

Hvorfor betyr du så mye for meg? Hvorfor ser jeg opp til deg? Kanskje det at du virker så... menneskelig? Ekte. Tross alt som ikke er "ekte". Du har alt, men sliter likevel. Du har ikke alt, men du har... hmm... mange.

Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, livet ditt. Ofte, når jeg nevner deg i en samtale himler folk med øynene, eller slenger ut en kommentar om at det bare er fake og bla, bla, bla.. Uvitenhet tenker jeg da. "Dere skulle bare visst", tenker jeg da. "Du leser tydeligvis ikke bloggen hennes", tenker jeg da. 

Jeg tenker mye.

Jeg har alltid vært stille, spesielt på skolen. En grå mus. Jeg rødmet når folk snakket til meg, jeg ville så gjerne prate, være viktig og bli sett, akkurat som deg. Jeg prøvde meg på sminke, det funka i en uke. Jeg har aldri tatt solarium, aldri brukt mer enn en BH, faktisk så hendte det at jeg gikk uten BH i begynnelsen av åttende klasse. Jeg hadde så dårlig selvbilde. Jeg gikk i mammas grå hettejakke med malingsflekker på og store, røde adidasbukser, jeg så syk ut. Jeg ble aldri invitert på fest, ingen gutter titta på meg, eller jo jeg småflørta med en i åttendeklasse, men det stoppet ganske brått da han forsto at jeg ikke var populær. Jeg har aldri hatt extensions. Aldri løsvipper. Aldri...

Jeg ville så gjerne vise at jeg også kunne være tøff, at jeg også kunne røyke, drikke og gjøre "kule" ting. Jeg fikk aldri vist det, men jeg gjør det nå. Stemmen min, den klarer jeg ikke å holde tilbake. 

Nå har jeg dedikert dette innlegget til deg, litt uten at jeg egentlig mente det. Jeg håper det går bra (hvis du leser det.) Jeg vil bare si at du er et av mine forbilder, jeg vet ikke når du ble det eller hvordan, men nå er du det. Jeg vet ikke om det er sunt eller ikke, men hva så.. 

Jeg ønsker å si takk. Takk for at du deler. Det må være rart å ha en slik innvirkning på så mange mennesker, men jeg er faktisk en av disse. 

Jeg er en av dine fans. Haha.. Så rart å skrive, men hey.. Jeg skriver hva jeg vil, ikke sant? 

Jeg søkte faktisk på jobb som assistent for deg.. Det var kanskje drevet litt av følelser i øyeblikket, men jeg gjorde det. Jeg tenkte at DET, det ville vært utrolig spennende. Du har ikke svart, men det gjør absolutt ingenting for jeg er ganske sikker på at du fortsatt er en grei person. Jeg tror du er snill, tenker det beste om folk. Det gjør som regel jeg hvertfall. 

Uansett, hei du. Takk for boken og den koselig meldingen du skrev, håper vi kan treffes en dag. 

- Guro 

 

#sophieelise #blogg #hverdag #mål #drømmer #hei #gibeng

I am back

 • 26.12.2017, 14:50

Hei dere!

I am back.

Da har julaften vært og vi har kommet tilbake fra hytta på fjellet. Vi koste oss masse, men det tar på noen små kropper å  være borte så barna har sovet mye og lenge i dag, men det skal jeg ikke klage på :) 

Jeg tenkte å lage et eget innlegg med hva jeg har fått til jul. Det var så mye flott og fint så det gleder jeg meg til å dele med dere, men jeg ønsker å dele en av gavene i dette innlegget. Det lå nemlig en pengegave mellom alle pakkene og for de pengene har jeg kjøpt meg redigerings og bildesorteringsprogrammet Lightroom. Jeg synes jo det er fantastisk morsomt å ta bilder, redigere dem og dele dem, så dette programmet har jeg faktisk tenkt på en liten stund. Nå trenger jeg bare å lære meg å bruke det før jeg kan dele enda flere bilder med dere :) Hihi! Men dere får en liten sniktitt her nå da.

Hva synes dere? Ble litt random bilder men.. 

Jahh. resten av dagen kommer til å gå med til snapping på @mentalehjerter (følg oss gjerne). Også skal vi en tur til mormor på middag- tradisjon tro. 

Har dere noen planer for middag i dag? Og bruker noen av dere Ligthroom? 

Vi blogges! <3

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER!

#lightroom #blogg #hverdag #jul #gaver

Pust

 • 23.12.2017, 00:50

Så kom følelsen krypende igjen. Uro. Vil ikke stenge meg selv inne.

Hvordan finne fred.

Vet ikke.

Ligger her igjen. Hører på de rytmiske, fredfulle søvnåndedragene fra de viktigste i livet mitt.

Dere er så vakre. Hytta er stille, pust.

Husk å puste med magen Guro.

Pust.

#natt #helg #lørdag #ferie #gibeng #helse #psykiskhelse

Klapp på skulderen

 • 21.12.2017, 18:49

Jeg føler meg rar i dag. Rar i kroppen. Hodet. Jeg merker jeg er rastløs, forsvinner litt. Jeg liker det ikke.

Føler jeg lukter vondt. Ser rar ut. Ønsker å føle fred.

Jaget. Det er slik jeg føler det. Jeg blir jaget av egne tanker. For rar, for stor, en wannabe. Det er vondt. Jeg prøver å si til meg selv «confidence is key”. Vær selvsikker da for F’en, ta deg sammen.

FAKE IT TILL YOU MAKE IT

Æsj! Funker ikke. Møkka følelser. Men nå skal jeg føle litt på dem, istede for å kjempe i mot. Kanskje la en tåre trille, kanskje være litt trist.

La følelsene gå sin gang og akseptere at i dag har vært en tung dag. Det går fint Guro. Det går over.

Klapp på skulderen til meg.

Visste ikke om jeg skulle legge ut dette bildet eller ikke. Men! Jeg gjør det allikevel, det er slik man egentlig ser ut..

so..

Hvordan har dagen din vært?

#livet #helse #familie #deprimert #ferie

Pumpa, men happy

 • 21.12.2017, 11:07

Pumpa, men happy.

Blir litt «juleblogging» her for tiden, få og små innlegg. Men hey, jeg tipper resten av dere er opptatt med juleting også :)

Anyways, nå har vi kommet til Tønsberg og skal bli her til i morgen. Og så går turen opp til hytta på fjellet :D

Ønsker dere en god torsdag, så blogges vi :)

#ferie #jul #blogg

En hektisk dag

 • 19.12.2017, 22:22

Hei dere!

Dette har bare vært en utrolig hektisk dag. Har ordnet med julegaver, vært hos psykologen, handlet motorolje og girkasseolje, levert og hentet Veslefar i barnehagen, har handlet (og fått kjeft av en sur gubbe), jeg har (les; pappa) fikset bilen og sitter nå som et slakt i senga.

Puhh! I morgen drar vi på juleferie til mannens familie, og vi blir borte i nesten en uke. Blir veldig koselig å feire jul på fjellet (jepp, Thats where we’re going), med snø, flotte mennesker og så klart med barna våre. Dette året tror jeg Veslefar får litt mer glede av å åpne gaver, gå rundt juletreet og spise masse godt :) Merker jeg gleder meg litt ekstra på barnas vegne.. hihi..

Oh well! Hva er deres planer for julen? :)

Følg meg på andre sosiale medier HER

#hverdag #tirsdag #jul #ferie #hektisk #familie #barn #baby

Long day

 • 18.12.2017, 23:59

Me.

.

Long day.

.

Tired mother.

#life #of #a #mother

Ukens...

 • 18.12.2017, 11:31

Hei, hei dere! 

Tenkte å ha et lite "uken som gikk" innlegg i dag. Synes selv det er innlegg som er morsomme, eller fine å lese, so here we go..

Ukens Instagram

Jeg rett og slett bare digger hvor fint det har blitt med de siste seks bildene, det lyseblå temaet som går igjen og de vakre naturmotivene (haha, ja, jeg digger min egen instaprofil ;) ). Om du har lyst til å følge meg er det bare å klikke seg inn HER.

Ukens Opptur

Jeg, eller vi, ble så og si ferdig med alle julegavene forrige uke. Mannen og jeg pleier å begynne å kjøpe julegaver allerede i september, vi har lært av erfaring at man kjenner det litt mindre på lommeboken OG stresset om man starter litt tidlig. 

Ukens Nedtur

Jeg føler jeg har gått litt tilbake igjen når det kommer til psyken. Det har skjedd mye den siste uken, og jeg merker at jeg trenger å få samlet meg litt igjen. Og hva gjør jeg da? Jo, jeg gjør det jeg har lyst til å gjøre, unngår å sette meg selv i stressende situasjoner og jeg planlegger dagene så jeg har en viss oversikt over hva som skjer og hva jeg eventuelt må få gjort.

Ukens Øyeblikk

Mannen og jeg, med ungene, dro en tur til Sverige i går, (vi drar ganske ofte dit på søndager faktisk ^^). På vei tilbake drev Veslefar og snakket, for det meste uforståelig babbel, men så spurte mannen om ikke Veslefar kunne si "Hva skjer a?", og etter et par sekunders stillhet hørte vi fra baksete "a skjer a?". Haha! Vi har mange sånne moments for tiden, gutten vår er i en skikkelig lære-seg-mange-ord fase nå. Uff, tiden går så fort :) 

Ukens Frustrasjon

Veslemor har begynt å gulpe, MYE, etter omtrent hver ammeøkt. Det kommer som en vakker fontene hver bidige gang, og uten forvarsel. Stakkars, hun blir jo helt seig og innsmurt i dette gulpet, og ho mor må skifte antrekk på henne hver gang. Jeg rekker ikke å få tatt henne opp og rapet henne en gang før det kommer, så ja... det er litt frustrerende.

Ukens Gladnyhet

Hmmm.. Jo! Et av rommene oppe i huset vi skal flytte inn i er nå klart for en liten skjønnhetsløft (wohoo!), så nå har vi valgt farge til rommet. Iiik! Jeg gleder meg til å vise dere hvordan alt blir til slutt :D Det er faktisk veldig morsomt å dokumenter denne flytteprosessen, alt blir liksom så mye mer virkelig. 

Ukens Tanke

Hva er det som gjør et menneske lykkelig? Er det å ha frihet til å gjøre akkurat som man vil? Være sin egen herre? Er det familie? Venner? Penger? Materalistiske gjenstander? Hva gjør oss lykkelige? Kan det være religion? En større mening med livet? Er det å gjøre andre glad? Er det å bare være seg selv? I don't know. Hva tror du gjør oss mennesker lykkelige? 

Ønsker dere alle en fantastisk fin mandag! :) 

Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER.

#ukennsomgikk #ukens #hverdag #mandag #snartjul #tanker #livet

Slik ble det ikke!

 • 17.12.2017, 12:36

Hei, og god morgen! 

Det er søndag dere og bare en uke til jul! Åhh.. Jeg gleder meg! Julefølelsen kommer liksom litt tilbake nå som jeg har fått barn merker jeg, også hjelper det jo at det er snø ute. 

Jeg hadde jo egentlig planlagt å ha en julekalender, men slik ble det ikke. Jeg planla også å skrive bloggen på både norsk og engelsk, slik ble det ikke. Det skjer faktisk veldig ofte at jeg begynner på noe, og så glir det ut, også blir jeg skikkelig demotivert. Det skjer med det meste i livet som for eksempel trening, blogging, andre hobbyer, familievaner, you name it. Før har slike ting bare slått meg helt i bakken, og det gjør det fortsatt, men man kommer seg jo aldri videre om man ikke reiser seg opp etter slike "tilbakefall". Jeg kan jo ikke bare slutte å begynne på noe nytt, la meg rive med når jeg får en god ide eller starte et prosjekt selv om jeg ikke kan så mye om det. 

Det er litt som psykologen sier, jeg slutter jo ikke med alt jeg har begynt med. Jeg er jo fortsatt gift (hihi), har to barn som jeg aldri kommer til å "gi opp", og jeg har fullført utdannelse, ja og denne bloggen har overlevd mye lenger enn jeg noen gang trodde den kom til å gjøre. Nå er bloggen (og fotograferingen) en fast hobby, noe jeg liker å gjøre og som jeg kommer til å fortsette med en god stund fremover, that's for sure. 

Det hjelper så klart også at jeg får utrolig mange fine kommentarer og tilbakemeldinger på bloggen. Flere har kommet bort til meg og fortalt meg at jeg det jeg skriver om er så utrolig viktig å få formidlet ut til andre, DET gir motivasjon! Takk til alle dere :D Jeg setter så stor pris på å få tilbakemeldinger på det jeg skriver :) 

- Ønsker dere en god søndag og legger ved noen random bilder som har blitt tatt i høst <3 

Følg meg også på andre sosiale medier HER.

#blogg #blogger #bilder #søndag #helg

Avhengig

 • 16.12.2017, 20:06

Helluuu!

Long time no see. Vet dere hvor den frasen er hentet fra? Faktisk en skjønnlitterær bok som jeg tror har vært obligatorisk å lese i Engelsken på videregående, det er hvertfall der jeg har den fra, men ja.. Tilbake til det jeg egentlig skulle si; Hei! Nå er det noen dager siden sist jeg skrev her inne, og slikt skjer jo :) MEN, jeg har ikke sluttet å blogge, det har bare vært mye julestyr (og litt angst) som har tatt mye av tiden. 

Jeg sov over hos en av søstrene mine i natt sammen med Veslemor da vi hadde vært en tur og shoppet i går. Var så sliten og orket rett og slett ikke å reise hele veien hjem så da ble det en mellomlanding der. Men! Det jeg ikke hadde tenkt på var at jeg ikke hadde med sovepillen min, så i ren desperasjon (etter noen timer med utrolig dårlig søvn), tok jeg og søsteren min taxi ned til et døgnåpent apotek klokka halv fem i natt. Tenk å være så avhengig av noe for å kunne klare å sove. Jeg blir faktisk HELT desperat om jeg ikke har pillen min, for jeg får seriøst ikke sove. Jeg har jo tenkt til å "slutte" på den pillen, men foreløpig er den gull verdt når det kommer til å få en god natts søvn. Og ikke bare trenger jeg det, men jeg MÅ ha det for å holde meg oppegående.

Oh well.. Sov du godt i natt? Og har du hatt en fin helg? :) 

 

Følg meg også på andre sosiale medier HER.

#blogg #blogger #søvn #helg #natt #lørdag #livet

Mine nurk!

 • 14.12.2017, 00:51

Mine små nurk! Åhh! Så nydelig dere er. Slike tanker kan man også ha når man ikke får sove <3

The past

 • 12.12.2017, 20:58

Throw back to another time! A life with exams, a life in England, a life without depression. I was so excited about these shoes, just loved them. Haha! Some stuff are just so much cheaper in England, like food, clothes AND take away.. oh! How I miss take away, home delivery food. That’s not possible to get out here in this woody place (trust me).

But! It was a life without kids, life without a complete family. A life without cute small hands, without the most beautiful smiles and most adorable, breathtaking eyes. So glad LIFE actually happened. I am so in love with my little family <3

How was your life 4 years ago?? :)

Follow me on other social platforms HER !

#blogg #life #happened #hverdag #tirsdag

Fravær

 • 12.12.2017, 12:55

Hei dere! 

Er litt fraværende på bloggen for tiden, og grunnen tenker jeg å dele med dere når det jeg driver med (hihi) er ferdig. Altså jeg jobber med noe som jeg snart håper jeg kan fortelle dere om :) Driver forresten også å lærer Veslemor å sovne av seg selv i senga, noen som også krever energi og tid. 

Ha en fin dag, så blir det mer blogging om ikke så lenge igjen! :) 

Følg meg på andre sosiale medier HER!

#blogg #blogger #fravær #hverdag #tirsdag #livet #hemmelighet

Dilemma

 • 11.12.2017, 10:49

//Scroll down for English//

Hei dere! 

Trenger bare å få ut noen tanker litt raskt her på morgenkvisten. Jeg sliter nemlig med å finne den riktige motivasjonen til å trene og spise sunt, for den største motivasjonen er rett og slett at jeg ønsker å bli tynnere og se bedre ut. Det er kanskje ikke noe galt i dette, men for en som har slitt med spiseforstyrrelser før så blir dette egentlig et ganske stort dilemma. Jeg tenker med meg selv at, NEI!, jeg ønsker IKKE å gå igjennom det samme helvete som jeg gjorde da jeg var 16- 17 år. Det var helt forferdelig, jeg skulle ikke spise ditt og datt, jeg trente mye, jogga, fikk dårlig samvittighet for hver minste lille ting, målte "tykkelsen" på håndleddene, ja... var livredd for å gå opp i vekt. Jeg ønsker ikke å havne i den tilstanden en gang til, så hvordan får jeg.. hmm.. kommet meg i form, trent og spist sunt uten at det skal gå utover psyken? 

Jeg har nemlig ikke svaret. Det er jo dumt å la kroppen forfalle, men hvis jeg velger å trene og tenke mer på helsa havner jeg så sinnssykt fort i en ond spiral. Jeg begynner å tenke mye mer på prestasjoner, får dårlig samvittighet hvis jeg hopper over en treningsøkt og føler meg helt forferdelig hvis jeg spiser noe jeg ikke skal. Da føles det bedre å egentlig aldri starte..uff.. Ja.. Som sagt, jeg har ikke noe godt svar, trengte bare å få det litt ut, jeg blir jo litt frustrert liksom.

Oh well.. Ønsker dere alle en god uke, og en god mandag. Og kanskje har du noen gode råd? 


Hello you! 

I just need to get something of my chest. I kind of have a dilemma and I don't know how to solve it! I need to find the (right) motivation to eat more healthy and exercise, because right now I just want to do this in order to get thinner and look good. That might not be bad in it selves, but when it comes to a person who has struggled with eating disorders it gets tricky. Why? Because I do not want to go through the same hell that I did when I was 16- 17 years old. It was horrific, I wasn't supposed to eat stuff (like cheese), I needed to exercise (a lot), I felt bad if I skipped workout sessions and I measured how "thick" I was by the circumference of my wrist. I was terrified of gaining weight! I just really do not want to end up like that again, but how do I stay healthy and fit without turning into a big lump of bad conscience? 

I really DO NOT have the answer, and it is frustrating. It is a bad idea to just let the body decay, however it is even worse to let my mind get sick again rolling down an evil spiral. If I start working out and stuff like that, I quickly end up feeling bad for skipping a workout or feel terrible because I ate to much chocolate, (and the Norwegian chocolate is THE BEST btw ;) ). 

Oh well, I really do not have the answer to this, I just need to get it of my chest! Anyways, I wish all a happy week and Monday. And if you have any advice, do not hesitate to write down a comment :) 

Follow me on other sosial platforms HERE!

#tynn #helse #psyke #livet #blogg #blogger #foto #trene #kosthold #mat #livet

Sunshine

 • 10.12.2017, 19:46

Love all the opportunities I get to take lovely pictures of the Norwegian winter.

For more follow me on other sosial platforms HERE!!

#bilder #foto #fotograf #loveit #photo #blogg #blogger #helg #søndag

Life is good

 • 09.12.2017, 17:31

//Scroll down for English//

Energi. Det har jeg faktisk litt av for tiden, ikke mye, men litt. Det føles bra, godt, men jeg mister også litt kontakt med meg selv når jeg har det bra. Guro sin kjerne blir liksom ikke så tydelig. Jeg øver meg litt da, når jeg har det bra, på å være klar på hva jeg føler og mener. Jeg prøver å kartlegge hva som er Guro, og hva som ikke er Guro. Noen ganger er det litt vanskelig, det er så mange impulser og meninger fra andre hold, også leter jeg da, etter stemmen min. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal kjenne den igjen heller. Må øve. Mye. 

Ellers så har denne lørdagen vært veldig fin. Vi har vært en tur i kirka (ja, jeg er kristen og ja, jeg går i kirka på lørdag om du ønsker å vite hvorfor nevn det i en kommentar så skal jeg gjøre det :) ), spist grøt hos mormor og skal senere i kveld spise pizza. Life is good, most of the time. 

Oh well, hvordan har lørdagen din vært? 


Energy. I have actually had some of that lately. It feels good, but at the same time its not, I kind of lose touch with my self. I practice though, when things are good, I try to figure out where I stand, what are my opinions. I try to map out who i am, who Guro is, and who she is not. It is sometimes har you know, there are so many people with strong opinions and impulses, but I want to find my own voice. The problem is that I dont really know how to recognize that voice. I need to practice. A lot. 

Well, anyways, this has been a good day. We have been to church (yes, I am christian, and yes I go to church on Saturday, if you want to know why just leave a comment about it in this blog post), we have eaten porridge (Norwegian) at my grandmothers place and later we are going to have some pizza. You know, life is good. Most of the time.

Oh well, what have you been up to today? 

 

Follow on other sosial platforms HERE. 

#helg #weekend #pictures #life #guro #gibeng #blogg #blogger #norge #foto #life

Colors

 • 08.12.2017, 17:41

//Scroll down for English//

Hei igjen dere!

Stikker innom for å ønske dere en god fredagskveld og helg, også vil jeg bare dele et bilde av hva jeg har drevet med den siste halvtimen. Jeg har nemlig sett på farger til huset vi snart flytter inn i. Mye har allerede blitt gjort, men rommene i andreetasjen trenger litt oppussing. Du kan se hvordan deler av rommene ser ut HER. Jeg tenker en litt mørkere farge til rommet jeg og mannen skal bruke som soverom og noe litt lysere til barna sitt rom. Ooo! Jeg gleder meg :D 

- Guro


Hi again pips!

I am just popping by to say hi and wish you all a happy Friday evening and weekend. And also to share with you what I have been up to the last half hour. I have, actually, been looking at colors for the house we are moving into very soon. A lot has already been done (it is an old house), but som of the bedrooms need som refurbishing and painting. You can take a look at the rooms HERE. I think I want a darker color on our bedroom (my husband and I) and some lighter colors on the kids bedroom. Ohh!! I am so looking forward to do this :D 

- Guro

My concept <3

 • 08.12.2017, 11:49

//Scroll down for English//

Hei dere! 

Da var det endelig fredag igjen. Jeg blir liksom både litt trist og litt glad. Det er deilig med helg, det skjer liksom mer enn de vanlige rutinene, men på en annen side så minner det meg bare på hvor sinnssykt fort tiden går. Jeg husker så godt at tiden gikk sakte, en uke føltes ut som en evighet, for ikke å snakke om en måned. Uff, men så er vi nå her da. Denne uken har gått med til psykologtimer, blogging, litt angst, flere seire (yeii!), en hel del kjøring (kjedelig) og de flotte barna mine. Jeg har også tenkt en del på bloggen og konseptet rundt det, nå har jeg hatt en liten prøveperiode på noen måneder og jeg har funnet ut av at jeg har et behov for en slags.. hmm.. struktur eller mal. Jeg liker best å skrive en liten tekst (ca. 200- 300 ord), og å bruke bilder til å forsterke det jeg ønsker å kommunisere. Det har også kommet flere engelskspråklige som lurer på om jeg kan skrive bloggen på Engelsk, dermed blir det en norsk del først og en engelsk del etterpå :) Konseptet for bloggen blir min hverdag, min livsstil, min reise, og layouten kommer til å være slike jeg gjør det i dette innlegget. Haha! Jeg skriver dette litt for meg selv så jeg ikke skal glemme det, for jeg har nemlig veldig lett for å glemme- bare spør gubben.

Jupp, jupp! Hva synes du? Virker det som et greit konsept og utseende for bloggen og blogginnlegg? 

- Guro :D 


Hello everyone! 

And then it was finally Friday again. It makes me both sad and happy. You know, I love the weekend, a different rutine, something different happening, but the fact is that Friday reminds me that time flies. I remember so well how slow the weekend went before, and months- oh gees, it took forever. Oh, well.. This week has just rushed by, I have been seeing my psychologist, I have been blogging, had some anxiety attacks, had several wins (over my depression), been driving a lot and I have taken care of my beautiful children. I have also given my blog and its concept some thoughts, I have tried out blogging for some months now and I have found out that I need some sort of structure and a specific layout for my blog posts. I like to write small texts (200- 300 words), and I like to use pictures to communicate and enhance the message of my text. There has also been som requests, from non Norwegian people, if I could write my posts in English as well (and here we are ;) ). I will mainly be writing about my everyday living, lifestyle and my journey. The layout will be like this blog post. Haha! I am mainly writing this post for me, because I have a tendency to forget good ideas- just ask my husband.

Anyways! What do you think? Does it seem like a good concept and does the blog post look good to you? 

- Guro :D 

Follow me on other social platforms HERE! 

#follow #blog #blogg #post #layout #design #konsept #concept 

Vi gjør jorda stygg og ekkel

 • 07.12.2017, 11:43

Hei, hei alle sammen! 

Etter noen litt... urolige dager er jeg tilbake i mitt vanlige humør. Jeg fikk sovet litt lenger i dag, og det trengtes virkelig. Vi har to sjuklinger som hoster om hverandre på natten, men nå har vi utrustet oss med saltvannsnesespray, snørsugekopp og hostesaft så vi får håpe de sover litt bedre fremover. Det er jo ikke bare mannen og jeg som blir slitne, det er jo utrolig tungt for de små også når hostinga bare fortsetter og fortsetter. Spesielt ille er det for Veslemor som ikke har like god kontroll på alt som det Veslefar har, det er ofte at hun har hostet, sluttet og jeg bare venter på at hun skal trekke pusten igjen, jeg er sikker på at det kan gå opp til 30 sekunder før hun plutselig bare.. puster.. Uff, det er virkelig ikke bra for et mammahjerte. 

Anyways, i natt kom høsten tilbake til Nordre Vestby, det regner og blåser, og det er egentlig bare et skikkelig dritt vær ute. Jeg blir liksom alltid litt sånn.. trist.. når været bare ikke vil samarbeide, hallo.. det er jo straks jul, det skal være snø, minusgrader og kald vintersol, ikke regn og tunge gråe skyer. "Why want you not listen to me...!!!!". Sånt vær som dette gjør meg faktisk litt redd, er jorda på vei til å gå under? Hvor langt kan vi tøye strikken før jorda sier stopp? Bryr vi oss nok om miljøet? Uff.. ja.. Jeg føler meg så liten når jeg tenker på slike store verdensproblemer, det er liksom ikke så mye en person kan gjør med et så stort verdensproblem, MEN jeg kan ikke bare sette på skylapper og bare gi opp heller. 

Det er jo så utrolig mye man kan gjøre også, noen av tingene handler egentlig bare om at man må huske å gjøre det, eller ikke gjøre det. Ta for eksempel handlenett, jeg har kjøpt handlenett som jeg kan ta med i butikken, men problemet er at jeg glemmer å ta det med meg, så kommer jeg til kassa da og tenker "æsj! Nå glemte jeg handlenettet igjen". Det skjer omtrent hver eneste gang jeg er i butikken, men du så fornøyd jeg er med meg selv når jeg husker å ta med meg det (dumme) handlenettet :) Haha, da er det en liten fest oppe i hodet mitt. 

Jeg kan jo også gå over til å bli vegetarianer igjen. Jeg ble vegetarianer da jeg var seksten, men så begynte jeg å spise litt kjøtt igjen da jeg ble innlagt i fjor sommer, i syv år var jeg veggis faktisk. Oh, well, vi får se. Jeg ønsker å bli mer bevisst hvertfall. Jorda vår er jo så vakker og fin, de eneste som gjør den stygg og ekkel er jo oss menneskene, det var egentlig en veldig trist tanke, men så er det sant også da. 

Jaja, what to do? Kanskje du har noen tips? Hva gjør du for å ta vare på miljøet og jorda vår?

- Guro :) 

 Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER.


#miljøet #hverdag #livet #familie #tanker #torsdag #desember #været #foto #bilde

Mål for desember

 • 06.12.2017, 18:35

Mitt mål for desember; formidle følelser gjennom bilder.

#Følg meg på andre sosiale medier HER.

#mål #desember #hverdag

.

 • 06.12.2017, 13:35

Ingen ord

Følg meg også på andre sosiale medier HER.


#blogg #hverdag #blogger #psykiskhelse #helse #psyk #kontrast #foto #bilder #onsdag

Sinna

 • 06.12.2017, 10:40

Æsj. Har bare lyst til å hate på alt og alle i dag. Gjøre narr av de som ikke er som meg, være sint på de som har det bra og bare være teit. Jeg er ingen rosahvit flott person jeg, selv om jeg noen ganger tror det. I dag føler jeg meg mørk, eller.. jeg har lyst til å være mørk, en tordensky. Jeg har lyst til å buldre og brake, men.. like fort som torden kommer og går, så kommer og går lysten til å være sint. Borte. Nå vil jeg ikke være sint mer, nå har jeg bare lyst til å sitte foran peisen i hele dag, med ansiktet langt oppe i PC'en. 

Stirre. Tenke. Drømme. Jobbe. Gjøre noe vettug. 

Oh, well!....

Hva skal du i dag? Er du langsint eller går sinne ditt like fort over som mitt? 

Følg meg også på andre sosiale medier HER.


#blogg #hverdag #psykiskhelse #helse #psykisksyk #blogger #norge #natur #foto #livet #onsdag #gibeng #sinna

Litt. Usikker.

 • 05.12.2017, 22:00

Litt. Usikker.

Var forrige innlegg innafor? Eller var det ikke det? Samma det, hakke lyst til å tenke på det nå. Har viktigere ting å tenke på. Livet. Slikt.

Friends. Titter på Friends. Skal snart sove. Deler noen bilder.

Håper du har det bra. Hvordan har dagen din vært?

Følg meg på andre sosiale medier HER

#blogg #stille #liker #bilder #hverdag #tirsdag #norge #bloggbedre

Our sweet place

 • 04.12.2017, 15:23

 

 

Our sweet place

Følg meg på andre sosiale medier HER


#blogg #bilder #blogger #hverdag #rom #inspirasjon #mandag 

Jeg deler nye bloggtips // Pinterest og Ripl

 • 04.12.2017, 11:36

Hei dere! 

Håper mandagsmorgenen har behandlet dere fint og at dere er klare for enda en nye uke. Jeg får ikke sagt det ofte nok, men tiden går bare fortere og fortere jo eldre mann blir. Sukk! Det betyr at barna vokser, jeg blir eldre og en dag så er vi ikke her lenger... Jaja, men over til noe mye mer lystbetont :) Jeg tenkte å komme med noen flere blogtgtips til dere i dag, selv digger jeg å få lette og enkle tips, so here we go. 

Hva gjør jeg når jeg trenger litt ekstra motivasjon, eller inspirasjon til blogging? Jo, jeg klikker meg en tur innom Pinterest. Det skuffer aldri! Jeg søker på ting som "Blog inspiration", "Blog tips", "Blog ideas", og en helt nye verden åpner seg opp. Det finnes så mye nyttig og bra der ute, alt fra hvordan å ta bedre bilder, hvordan å lage en god tittel, ideer til hva man kan skrive om, egentlig alt man trenger å vite for å holde bloggen på et godt nivå. Jeg lærer masse hele tiden, og så blir jeg så inspirert! Det kan godt hende du gjør dette allerede, hvis ikke så anbefaler jeg deg å sette i gang. Om du ikke har en blogg så er jo Pinterest fortsatt en utrolig genial søkemotor når du trenger inspirasjon til alt fra mat, ferie, diy, oppussing, interiør, hobbyer, you name it liksom :) 

Anyways, over til neste tips. Synes du det noen ganger blir litt kjedelig å bare dele tekst og blogglenke på Facebook, twitter og Instagram for å promotere bloggen? Da kan jeg anbefale en app som kalles Ripl. Ripl lager slideshows for deg med bilde og tekst, du kan se eksempel på Facebooksiden min HER. Det er en fin måte å bryte med det vanlige på, noe litt ny, men samtidig veldig lett å lage og publisere. Du kan laste ned appen HER.

Jeg tipper flere av dere, eller de fleste av dere har Pinterest og bruker den til et eller annet, men Ripl tror jeg er ganske nytt, den har forresten en gratis versjon og en du kan betale for. Jeg har bare brukt gratis versjonen :) Man behøver så klart ikke å ha blogg for å bruke den heller, den er først og fremst laget for at (små) firmaer skal ha mulighet til å promotere varene sine på en rask og effektiv måte. Kanskje er det noe for deg? 

Oh well, vi er trøtte i huset her i dag. Veslemor valgte å være litt våken i natt og Veslefar valgte å stå opp tidlig (som vanlig). Har noen et tips til hvordan å få en gutt på 1,5 år til å sove lenger på morgen så tas råd imot med takk :)

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.


#bloggtips #tips #blogg #blogging #inspirason #bilde #jul #mandag #hverdag

Julekalender 3. desember - flytting

 • 03.12.2017, 19:33

Hei dere! 

Kommer inn en kjapp tur for å fortelle at vinneren av Giveawayen er trukket :) Du vet hvem du er, jeg har kontaktet deg på Instagram.. Hihi.. Også over til noe litt annet, nemlig kalenderluke 3. Jeg fortalte i går at luken i dag hadde noe med flyttingen å gjøre. Jeg har nemlig vært en tur oppe i bryggerhuset (dit vi skal flytte) og tittet på andre etasjen. Jeg har knipset noen bilder til dere slik at dere kan se litt av det vi kommer til å pusse opp. Første etasjen er renovert, men andre etasjen er det lenge siden det ble gjort noe med. 

Dette er gangen i andre etasjen, går du videre her kommer du ned til første etasjen, går du inn på rommet til venstre kommer du inn på det første soverommet. 

Dette er det innerste rommet som vi mest sannsynlig kommer til å bruke til barna, for å komme inn her må mann gå igjennom et annet soverom, det har jeg og Jonas tenkt til å ha. Fikk ikke med noen bilder av (dessverre :)) 

Trappen ned til første etasje. Den har jeg veldig lyst til å gjøre noe med, men hva og hvordan er jeg ikke sikker på helt enda. 

Ble bare en sniktitt, men du som jeg gleder meg til å sette mitt eget preg på det, velge farger og interiør. IIiiikkk! Jeg gleder meg masse til den delen faktisk. Tenkte å lage et innlegg i løpet av uka med inspirasjonsbilder av hvordan jeg tenker meg at det kan bli, det tror jeg blir veldig gøy. Dette med flytting og fiksing av rom blir jo også en del av "å-finne-seg-selv" prosessen som jeg er i nå. Hva liker Guro? Hva liker hun ikke? Ja, det er spennende ting i vente for denne dama :) 

Anyways, i dag har vi vært en tur i Sverige, jeg har kjøpt meg datamus, kjente jeg trengte det nå som jeg har begynt å blogge så mye, også har vi kjøpt fancy babycall, utedress til Veslefar, cider og litt flere julegaver. Nå har Veslefar lagt seg og mannen sitter oppe med Veslemor, så nå skal jeg poste det innlegget her og så joine gubben oppe på rommet. Vi har svart belte i å kose oss, trust me. 

Oh well, jeg ønsker dere alle en god kveld og en god ny uke. :) Hva har du gjort i dag? Og hva gjør du nå du skal kose deg litt ekstra? Fortell meg gjerne :) 

Følg meg forresten gjerne på andre sosiale medier HER. 


#giveaway #blogg #blogger #flytting #gledermeg #sniktitt #se #hverdag #helg #søndag

Del 1// Mine søstre

 • 03.12.2017, 12:30

Hei dere!

Jeg har lovet dere, eller kanskje det er meg selv, å skrive om hver av søstrene mine. Jeg synes jo selv at jeg har de kuleste søstrene i verden (haha) og da må jeg så klart del de med verden :) So here we go, førstemann ut (av tre) er og så minstemann. 

Marthe. Ja, hvor skal jeg begynne? Du vet de menneskene som bare er.. snille? De som tar oppvasken, de du kan spørre om å lage pannekakerøre, de som sier "jeg kan!", hvis du lurer på om noen kan hjelpe til med et eller annet? Det er det første som dukker opp i hodet mitt når jeg tenke på min yngste søster Marthe. Det er seks år mellom meg og henne, hun er og forblir lillesøster, minstemann. Uff, jeg husker vi syntes hun var plagsom, vi ville leke litt forskjellige leker, hun ville følge etter oss og bli med, vi prøvde å lure henne til å ikke ville leke med oss.

Men heldigvis har hun ikke blitt alt for påvirket av det, for et vennligere vesen skal du lete lenge etter. Marthe betyr faktisk husmor eller husets frue, og det passer henne faktisk veldig bra, hun er vennlig, flittig, arbeidsom og bare utrolig god. For meg er hun liksom fortsatt bare seks år, men hun har faktisk lappen, er straks ferdig med videregående og .. ja.. er bare veldig selvstendig og vet hva hun vil her i livet. Også er hun veldig vakker :) 

Marthe-mor, morfe, marf- jeg er glad i deg :) 


Følg meg også gjerne på andre sosiale medier HER.

#søster #familie #blogg #blogger #bloggen #marthe #livet #familien #søstre

 

Det går ikke

 • 03.12.2017, 11:02

I dag er det litt vanskelig igjen. Jeg vet ikke helt hva det er, men det er liksom en sperre der, en indre uro.

Alt jeg ser og opplever, det gjør noe med kroppen, det lammer den. Det er kjipt. Selvfølelsen blir dårlig, er dårlig. På slike dager som dette føler jeg at jeg bare har lurt meg selv. Jeg er ikke frisk, jeg har bare trodd at jeg er bra, men så er jeg egentlig ikke det.

Jeg ønsker å være til stede, men tar meg selv i å synke langt bort i en rar tankeløs verden. Det er vanskelig å bli værende, til stede. Jeg bryter ut av borte verden om og om igjen, jeg merker det så godt nå. Jeg merker så godt at jeg har vært til stede og at jeg nå ikke er det lenger.

Bryter ut av det, hele tiden. Det er slitsomt, vanskelig. Vanskelig å få med meg alt det fine som skjer rundt meg. Barna mine sine smil, mannen som tuller, det flotte været. Alt flyter forbi, som sirup. Nå vil jeg stoppe det, nå vil jeg være her.

Det går ikke i dag.

#gibeng #psykiskhelse #helse #helg #søndag #hverdag #psykisksyk #ærlig

Julekalender 2. desember- bakedag

 • 02.12.2017, 19:33

Hei dere! 

Som jeg har lovt, og har trengt til å prøve å holde, så har jeg tenkt til å ha julekalender på bloggen. I går var det GIVEAWAY, som du fortsatt kan melde deg på HER, og i dag har vi hatt bakedag og jeg tenkte å dele med dere to av  de syv slagene vi har bakt. De to jeg har valgt er mine favoritt julekaker nemlig erlinerkranser og krumkaker. Btw, når jeg sier vi mener jeg søstrene min, jeg og mamma :) Vi har det utrolig koselig, hører på julemusikk, hjelper litt til (det er mamma som står for det meste av bakingen), småkrangler og ler, slår en dårlig vits og skrævler. Åhh... julestemning :) 

Well, here we go! Oppskriftene er hentet fra en veldig tradisjonell  kokebok som heter "Den rutete kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig. Det kan godt hende du har hørt om den, hvis ikke er det virkelig en bok å anbefale for alle som ønsker å lage mye og god norsk mat. 

Krumkaker 20stk

3 Egg

150 g sukker

150 g hvetemel

150 g smeltet smør/ margarin 

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i hvetmelet. Smelt og avkjøl smør eller margarinen. Blad det inn i røren. Varm jernet, legg i en skje ca. av deigen. Pass på at den ikke blir for tykk, for tynn, for mørk eller for lys (hehe, med andre ord, prøv deg frem ;:). 

Berlinerkranser 35stk

1 hardkokt eggeplomme

1 rå eggeplomme

4 ss sukker

ca. 3 dl mel

125 g margarin/ smør

Til pynt: eggehvitte (1stk), perlesukker

Hardkok egget. Del det og t ut eggeplommen. Gni den fin. Bland den rå eggeplommen i. Ha i sukkeret og rør med treskje til tykk eggedosis. Smuldre smør eller margarin i vel 3/4 av melet. Bland i eggedosisen. Tilsett mer mel om deigen er veldig løs. Elt deigen til den er jevnt blandet, men heller ikke mer. Ta små emner av deigen. Trill til lillefingertykke pølser. Del dem i 12 cm lange biter. Legg dem sammen til ringer med endene over hverandre. La gjerne kakene stå litt kaldt. Pensle kakene med halvvispet eggehvite og dypp dem i perlesukker. Legg dem på smurt plate eller dekk platen med bakepapir. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 10- 12 minutter. De er møre, vær forsiktig når du tar de ut. 


Hvilke julekaker er din favoritt? Og har du tenkt til å bake noen til jul? :) 

Da ønsker jeg dere en god kveld, håper dere alle har det bra der dere er, også prates vi i morgen. Julekalender for 3. desember kommer til å handle om flyttingen- DET gleder jeg meg til å "dele" med dere. Jeg vet egentlig ikke om det kan regnes som en julekalender, men pytt, pytt :) 

Et litt kunstnerisk bilde av en som har kost seg masse i dag! 

#flytte #julebakst #jul #julekaker #krumkaker #berlinerkranser #julekalender #blogg #blogger #mat #nam

Disse 5 sangene synger jeg for barna mine

 • 02.12.2017, 13:09

Jeg vet ikke med deg, men en av de beste minnene jeg har fra da jeg var liten er mamma som synger nattasanger på sengekanten. Det var alltid koselig og dyssende å høre på den rolige, flotte, stødige stemmen. Trygt kan det kanskje best beskrives. Dette er noe jeg har tatt med meg videre til mine egne barn. 

Jeg husker veldig godt at jeg og Jonas lå på barselhotell med Veslefar, han gråt og vi ble nesten helt fra oss, vi visste ikke hva vi skulle gjøre, hvordan trøstet vi den lille bylten? Vi prøvde vugging, pupp, smok, ingenting hjalp, så begynte jeg å synge "Når trollmor har lagt sine elleve små troll...". Tror du ikke at den lille gutten vår sovnet, jeg husker Jonas sa "så flink du er Guro", stolt mammahjerte <3 

Jeg synger titt og ofte til barna våre, de blir rolige, også tror jeg de synes det er koselig og trygt. Jeg har hvertfall veldig gode minner fra da jeg selv var barn og mamma og pappa sang for oss på sengekanten. Vi ville ligge helt stille (jeg og søstrene mine), lytte, hvile, men stoppet de for tidlig ville vi si "Nei, litt til, en gang til," og da ville de synge nattasangene en gang til. Blir liksom litt rolig her jeg sitter og tenker på det :) 

Nå har jeg akkurat vugget Veslemor i søvn, det knitrer i peisen. Det er stille og rolig, deilig. Ro. "Så ro lille mann nå er dagen over...". Koselig, visste du at det er ganske typisk nordmenn å kose seg? Vi har det koselig, det var koselig eller nå skal vi kose oss. Vi er liksom eksperter på det. Da jeg og mannen bodde i England var det et ord som.. hmm.. faktisk manglet litt på det Engelske språket, det nærmeste du kommer er cosy, men det rommer liksom ikke hele det norske aspektet ved det å kose seg/ ha det koselig :) 

Anyways, jeg tenkte å dele med dere fem sanger jeg pleier å synge for barna, so here we go.

Når trollmor har lagt sine elleve små troll

Synes denne sangen er så melodisk og vakker, mystisk og dyssene, det er helt klart min favoritt. 

Kjære Gud jeg har det godt

Denne var fast da jeg var liten, og den er fast for Veslefar også. Jeg er jo kristen og synes den sangen er både trygg og utrolig nostalgisk (for min del hvertfall). 

Da Lykkeliten kom til verden

Jeg synes egentlig tittelen taler for seg, liten og i verden, og eller men, akkurat i denne sangen er verden god, og Lykkeliten blir så godt tatt i mot. 

Byssan lull

Jeg husker mamma sang den for oss da vi var yngre og jeg forsto ikke alltid hva teksten betydde. jeg syntes den virket litt mystisk og dunkel, men det var også derfor jeg liker den så godt også. 

Så ro, lille mann

Den er nesten litt obligatorisk, like rolig og fin som de andre. Jeg så alltid, og ser vel alltid for meg reven som sover når jeg synger denne sangen :) 

Så, synger du for barnet ditt? Hvilke sanger pleier du å synge? Eller ble du sunget for da du var liten? :) 


Ikke glem GIVEAWAY HER. Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER. 

#barn #familie #sang #helg #lørdag #blogg #blogger #jul

Nedenfor

 • 02.12.2017, 10:33

Hva gjør jeg når jeg føler meg litt nedenfor? 

Jeg tar bilder, jeg drikker solo og jeg ser på serier. 

Sånn er det! 

#livet #blogg #blogger #vinter #psykisksyk #psykiskhelse #helse #psyk #solo

Guro's fredag

 • 01.12.2017, 18:15

Hei, hei dere! 

Det er flere som har meldt seg på Giveawayen jeg presenterte i dette innlegget HER, og det synes jeg er veldig morsomt. Jeg kommer ikke til å trekke en vinner før på søndag så det er fortsatt plenty av tid til å melde seg på :) 

Anyways, i dag har jeg jobbet litt med blogg, vært i butikken og handlet, tatt bilder og hentet Veslefar i barnehagen. Han sov fortsatt da jeg kom for å hente han, og du så nydelig han var der han lå innpakket i posen sin, med bamsen og hendene over ansiktet, det så ut som om han koste seg skikkelig :) Ellers så har jeg tenkt over målene jeg satte med i November, du kan lese mer om det HERjeg klarte 4 av 5 mål. Jeg har nådd over 200 følgere på Facebooksiden min, jeg har fått over fem nye følgere på blogg.no, faktisk har jeg fått over ti nye følgere i November. Jeg har skrevet om flyttingen og jeg har fått et nytt mobilvennlig design på bloggen, det eneste som mangler er et gjesteinnlegg, men altså DET går bra :) Tenker jeg kommer med nye mål i løpet av helgen, det er alltid greit å ha noe å strekke seg etter, det er slik man kommer seg videre og når de større målene.

Til slutt vil jeg ønske dere alle en god helg, også legger jeg ved noen bilder fra dagen i dag. I går var jeg en tur på Fretex og kjøpte en liten outfit til Veslemor (for julekortbilder), men så kom jeg også over en kåpe som jeg kjøpte til meg selv. Mannen sa jeg så ut som en blanding av nissemor og pilot, vet ikke helt hva jeg skal tenke om det, men.. vet du, det går bra, mannfolk er mannfolk ;) Hva synes du?

Vi blogges :)

 

 

 

 


Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER

#foto #bilder #helg #fredag #outfit #fretex #hverdag #veslefar #gibeng #mål #drømmer

GIVEAWAY

 • 01.12.2017, 10:21

Hei, og god morgen alle sammen :) 

Her på Nordre Vestby er det en helt nydelig dag, sol og blå himmel, det er rett og slett bare digg. Ja, også må vi jo ikke glemme at det er den 1. desember i dag, wiii, nå er det snart jul eller kan vi si at det er jul nå?

Anyways, i anledningen jul ;) Så tenkte jeg at det ville være gøy å ha en liten julekalender, haha.. jeg har til og med "reklamert" for det på Facebooksiden min, men det er ikke så veldig gjennomtenkt da jeg kom på "ideen" i natt.. hihi. jaja.. Men, jeg tenkte å prøve likevel, og i julekalenderluke nr 1.. "trommevirvel" har vi en GIVEAWAY! Wohoo! 

Jeg er jo veldig glad i å ta bilder, og for noen uker siden fikk jeg trykket et av bildene mine på hard skumgummiplate, det er ikke så stort (20 cm x 20 cm), men jeg er ... jahh.. litt stolt rett og slett. Tenkte det ville være litt koselig å dele dette med en av mine lesere, så er du interessert, legg igjen en kommentar i dette blogginnlegge, klikk deg inn på instagrammen min HER, lik og legg igjen en kommentar på det første bilde :) Jeg trekker en heldig vinner på søndag, og jeg betaler så klart alt av porto osv.. :) 

Dette er litt spennende, så.. jeg gleder meg litt :) Ha en ellers god dag videre :) 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER.

#giveaway #blogg #bloggere #blogger #fredag #livet #koselig #jul #julekalender

Om meg

Guro

Hei! Nå har du kommet deg inn på bloggen min og jeg håper du liker den. Jeg blogger om hverdagen min som mamma og om fødselsdepresjoen/ psykosen jeg prøver å bli frisk fra. Jeg elsker å ta bilder, og også legge sjela i det, bilder med sjel altså :) Håper du liker det du ser og leser, og kontakt meg gjerne om du har noen spørsmål via Facebooksiden min :) - Gur0

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no