DEL 3: Fødselsdepresjon

Jeg ble lagt inn på Psykiatri Akkuten Ahus. Jeg ble tatt godt vare på, fikk hvile og også ECT behandling, etter en uke følte jeg meg bra nok til å dra hjem. Jeg var hjemme i noen dager, også.. sa det bare klikk.

Vi kjørte inn på legevakta i Lillestrøm, ble møtt av en helt dustete lege klokka 0300 på nattan. Jeg ble henvist til Psykiatrisk avdeling igjen, kom inn der, fikk mitt eget rom, fikk neste dag rom på en annen avdeling med veldig tett oppfølging, også husker jeg ikke mer.

Jeg måtte visst gå på do og dusje med døra åpen, det satt noen utenfor døra mi 24-7. Jeg prøvde å kutte meg med glass fra mobilen, jeg prøvde å sultestreike. Wow.. Jeg ville bare vekk. Så tungt, ufattelig tungt. Men jeg husker ingenting av dette, 2 uker er helt borte. Jeg fikk vite mye i etterkant.

Så rar hjernen er, blokker ut, beskytter. Reiste til drømmeland.

Hei dere, håper livet behandler dere bra! 🙂

Her i huset er søstrene på besøk, så storfamilien er samlet, noe som er utrolig koselig. Vi skravler, tuller og ler så mye, deilig med folk som har samme humor 😉

Ellers så har Nos blitt veldig syk! Hun har kastet opp masse, og nektet å spise og drikke store deler av dagen. Vi ringte dyrlegen og ble anbefalt å komme inn til dem, dermed bar det til veterinær. Heldigvis så det meste bra ut, sannsynligvis har hun en tarminfeksjon og det kan vi lett få kurert.

Alt kommer egentlig på hvordan formen hennes er i morgen. Hvis hun ikke er bedre må vi ta en ny tur inn til veterinær, har hun blitt bedre er hun mest sannsynlig på rett vei..

Uff, synes så synd på nurket. Hun har fått kvalmenedsettende og sover masse. Hun var så stakkarslig (og drama Queen) hos dyrlegen og nå er hun bare helt utslitt.. uff..

Vel, god natt folks og håper alle lesere tar godt var på dyrene sine 🙂 Klem.

#blogg #blogger #familie #hund #veterinær #dyrlege #mandag #sommer #lykke #søstre #gård #søtnos #Nos #livet

Jeg ser deg, og du ser meg.

Jeg hører deg, du hører meg.

Jeg lukter deg, du lukter meg.

Jeg forteller, du forteller. Vi lytter.

Men sjelen- din sjel og min sjel er tåkete.

Den kan forklares, men ikke sees, høres eller luktes.

Sjelen, mitt indre, ditt indre, er mystisk.

Gåtefullt, jeg kan ikke helt forstå, og det kan ikke du heller.

#dikt #sjelen #indre #livet #blogg #sommer #lørdag #helg #mystisk #filosofisk #depresjon

Heisann dere!

Det har vært mange, litt dystre blogginnlegg i det siste, så da tenkte jeg det var på tide med noe litt mer konkret og lystig; en oppskrift.

Jeg var i konfirmasjon her om dagen og fikk servert en nydelig forrett, nemlig vannmelonsalat. Den smakte utrolig godt, forfriskende og annerledes.

Den besto av vannmelon, fetaost, pinjekjerner og litt vårløk (tror jeg) eller var det purre? Litt usikker der, men det smakte hvertfall himmelsk, og jeg har veldig lyst til å prøve den ut selv en gang 🙂 Den virker jo veldig lett å lage egentlig.

Legger ved et bilde av herligheten, og ønsker dere alle en god natt! 🙂

#oppskrift #blogg #blogger #fredag #helg #sommer #mat #vannmelon #salat #digg #sol #himmelsk

24 år i dag.

Uææææ!! Kan noen plis stoppe denne tia? Jeg vil ikke bli eldre, bli gammal, bli.. mer. Jeg er liksom 19 år oppe i hodet mitt fortsatt, og føler ikke jeg burde være 24.

Oh well, life goes on, om jeg liker der eller ikke. Så da nyter jeg bursdagsprivilegiene; frokost på senga, gaver og deilig middag 🙂 Og en ekstra grunn til å bare ta det med ro, puste.

Vi blogges folks, og gratulerer til meg!

Pinsel. Smerte. Selvforakt. Det er gravd dypt ned, lenket fast og er vanskelig å få vekk. Rykke vekk. Rive vekk. Det kommer tilbake.

Ugress er en så veldig passelig metafor.

#onsdag #smerte #blogger #blogg #livet #ugress #sommer #metafor

Heisann!

Tenkte å komme med en liten graviditetsoppdatering her på bloggen. Nå er det under 2 måneder til termin og jeg er så klar for å møte vesla og bli kvitt gravidmagen og gravidplager.

Jeg er i uke 32+2. Symfysemålet er på 32 cm, hjertet til vesla banker 146 ganger i minuttet, hun beveger seg masse og ligger med hodet ned.

Jeg har ingen store gravidplager, men litt av alt liksom. Litt bekken, litt hormoner, litt mett hele tiden, litt (okey, veldig) trøtt, litt vondt her og der og litt utålmodig.. ja, og cravings!! VANNMELON!!!

Vi har fortsatt en del ting vi må kjøpe inn, også har vi enda ikke funnet ut av hva Veslemor skal hete, men dit kommer vi etterhvert.

Vel, ha en hyggelig kveld videre så snakkes vi 🙂

#gravid #familie #livet #blogg #blogger #tirsdag #barn #sommer #ferie

En utvisket identitet – hele livet mitt har gått med til å føye seg etter andre; Familie, venner, Gud og forventinger fra samfunnet. Jeg sier ikke at det er alle andre sin feil at jeg selv ikke vet hva JEG mener og tenker, men personligheten min og oppvekst har formet meg til å bli en slik person. En person som ikke vet hva hun selv vil og ønsker.

Og dette jobber jeg med hos psykologen nå for tiden. Bygger opp meg, og jeg gleder meg til jeg ikke er så sårbar lenger, for nå tåler jeg ingenting, verken av fysisk arbeid eller psykiske påkjennelser.

Jeg liker å være bare meg inne i hode mitt, uten å måtte fortelle hvordan det er, for da blir jeg forvirret. Hvis jeg skal prøve å forklare hvordan jeg har det, og føler det, så er det for krevende for jeg vet ikke alltid selv.

En utvasket identitet.

#blogg #blogger #familie #sommer #filosofisk #tanker #menneske #foto #kunst #utrykk #lørdag #helg

Veslegull. Du snudde verden helt på jordet, men nå er du her og en tid uten deg har aldri vært der.

Du utvikler deg så fort, nå har du lært deg å si Nos, titei, pappa, mamma, tante og æsj. Du elsker å utforske, smake, kjenne, se og lære.

Når mamma orker, da er dette det beste hun vet, å være sammen med deg og se at du opplever og oppdager.

Men det er også med litt sorg at jeg ser deg vokse. Du blir aldri en liten baby igjen, og jeg fikk ikke med meg så mye og fikk ikke nyte deg så mye som jeg ønsket da du var 2 uker, 3 måneder, 8 måneder. Den tiden kommer ikke tilbake, og det gir klump i halsen, og hjertesorg.

Heldigvis er jeg her fortsatt, og det er takket være alle menneskene rundt meg og helsevesenet. De reddet mamma, jeg husker så godt at psykologen sa i fjord, når det var på sitt mørkeste at "piip, trenger mamman sin". Trenger mamman sin. Du trenger meg, og når mamma orker, da er hun der for deg.

Og når jeg blir frisk, da skal jeg være der, veslegull.

#barn #familie #torsdag #mamma #livet #helse #blogg #blogger