//reklame//

Hei dere, og god kveld!

Håper dere har hatt en fin dag, her har vi slappet av litt, vært en tur i Lillestrøm og nå slapper vi av(igjen) foran TV’en.

Stikker egentlig bare innom for å fortelle dere at jeg har blitt med i en Snapchatgruppe som heter @mentalehjerter. Jeg ønsker å nå ut til flere om hvordan hverdagen med depresjon og mammarollen henger sammen. Kanskje kan jeg til og med hjelpe noen som kjenner seg igjen 🙂

Dette er den offentlige «statementen» for gruppa:

"MentaleHjerter er en gjeng med fantastiske jenter som ønsker å fremme og offentliggjøre flere aspekter ved psykisk helse. Vi er alle bloggere som sammen deler en hverdag på snapchat. Hovedfokuset vårt er psykisk helse – oppturer, nedturer, utfordringer, tips, våre verktøy, vår hverdag og emner som engasjerer oss. Målet vårt med denne kontoen er å nå ut til andre som sliter med psykisk helse. Vi ønsker å offentliggjøre, fremme og fjerne tabu rundt temaet psykisk helse.

Alle jentene i vårt team har ulik bakgrunn; drømmer, tanker, meninger og sine interesser. Sammen har vi et mål om å nå ut til andre i like situasjoner, skape et sterkere forhold til en hverdag som psykisk syk og bryte dette tabubelagte temaet. Å vise sine sanne følelser usensurert, er et av våre store mål – på gode som vonde dager.

Hvorfor ønsker vi gjøre dette?

Først og fremst ønsker vi offentliggjøre dette tabubelagte temaet. For det andre finnes det en stor andel barn og unge som sliter med psykisk helse. Depresjon, mobbing, ensomhet, følelser, interesser, hverdag, kropp osv. Vi ønsker bruke vår snapchat-konto til akkurat dette – vise den sanne jeg. Der vi er oss selv fullt og helt, er åpne om gode og vonde følelser og tanker, kommer med tips fra erfaringer, hjelper andre og ikke minst vise at du ikke er alene i denne verdenen. Åpenhet er viktig, derfor når vi frem personlig, men på en offentlig plattform. Snapchat var det vi følte passet oss best, enkelt og greit.

Hvordan fungerer det?

Hver jente i teamet vårt får én dag i uken hver, 24 timer. Der de kan dele videoer og bilder med tekst på vår mystory. Personer som ønsker å følge oss, kan legge til vår konto @mentalehjerter på snapchat og instagram. Instagram-kontoen vår tenker vi å bruke nå og da, der kan vi dele tips og erfaringer. Men det er snapchat som blir får hovedplattform, der vi ønsker å inspirere og motivere for vårt tema."

Følg oss gjerne! Dette blir gøy, ærlig og ekte 🙂

Natta, og vi snakkes 🙂

#mentalehjerter #blogg #blogger #snapchat #hverdag #moro #livet #torsdag

Den lille bønna

Jeg husker da jeg var gravid med sønnen min, vi hadde gått igjennom en spontanabort og nå var jeg gravid igjen. De første åtte ukene tok jeg med knusende ro, jeg prøvde å distansere meg fra hele grei, det kunne jo hende vi spontanaborterte igjen. Men så, en mandags morgen i september, klarte jeg ikke å leve i uvitenhet lenger, jeg måtte bare vite om det var liv inne der eller ikke. Jeg sto opp av sengen, fant en privat klinikk på Oslo City og fikk time samme dagen. Vi var nok litt nervøse begge to, hva om vi ble like skuffet som sist? Hva om det ikke var noe der? 

Vi satt heldigvis ikke så lenge på venterommet, som jeg kan huske hvertfall 😉 Og jeg var nesten ikke forlegen da jeg skjønte at vi måtte sjekke vi vagina (som det så pent heter) for å få se om det var liv. Spent. 

Og der, inne i magen min lå det en liten bønne, så utrolig liten, men også så fantastisk fin og vakker. Jeg var letta, eller VI var letta, den lille i magen var der, og den hadde det bra, alt så bra ut og alt var som det skulle være.

Grunnen til at jeg deler dette

Jeg leste akkurat et blogginnlegg av en toppblogger som mente at om hun hadde blitt gravid nå ville hun tatt abort fordi hun ikke ville vært den moren hun selv ønsker å være for barna sine. Hun skriver også at om hun forteller dette til folk opplever hun at flere nesten blir sinte og ser på henne som en morder. Jeg kan forstå at vi alle skal få lov til å ha våre egne meninger og tanker, men da bruker jeg min rett til å si at i dette tilfellet er jeg STERKT uenig i at abort er greit. Det finnes så mange forskjellige situasjoner hvor abort kanskje er greit, men dette er ikke en av dem. 

Jeg er helt enig i at det er hennes egen kropp, og hennes eget valg. MEN når hjertet til bønna begynner å banke når du bare er seks uker på vei, så har du ikke lenger bare ansvar for ditt eget liv, men også et til. Det er ikke lenger bare din kropp, du deler den med et levende vesen som trenger deg for å leve. Ja, vi bor i Norge, og ja, jeg er enig i at kvinner skal få bestemme selv om de vil ta vare på et barn eller ikke, men hvor høyt betyr retten til liv? Hvor mye eller lite er et påbegynt liv verd? 

Og hva vil det si å være en god mor? Eller å være godt nok utrustet som mor? Jeg vet ærlig talt ikke. Følte jeg meg klar til å bli mamma? Både ja og nei. Det hele koker vel ned til hvordan vi ser på livet. Når starter livet? Hvilken rett har man når hjertet har begynt å banke? Hvilken etikk går vi etter? Er det rett å “ta” et liv fordi du kan bli en mye bedre mamma i fremtiden? Eller er det hmm. “bedre” for et foster å ikke leve i det hele tatt fordi den kanskje vil få en mor som ikke lever opp til sitt potensiale? 

Min kropp, – bla, bla, bla –

Jeg vet ikke. Jeg tror kanskje at det som.. hmm.. irriterer meg, eller som plager meg, er argumentet – jeg bestemmer over min egen kropp. Altså, bla, bla, bla.. den begynner å bli gammel, kanskje vi kan tenke litt dypere og litt mer over det vi snakker om? Ikke bare – dette er min kropp- ? Det er så stort fokus på meg og mitt, hva jeg har rett til og hva jeg kan gjøre fordi jeg vil, altså jeg er der på mange måter selv. Men en del av det å bli mamma er å gi avkall på akkurat dette -min og mitt- det er en mulighet til å sette noe høyere enn seg selv. Å bli mamma handler ikke om å være god nok eller bra nok, det handler om ansvar, å ta ansvar, å få ansvar. 

Hele innlegget hennes virker for meg litt lite gjennomtenkt. Jeg er jo mamma selv, har opplevd en spontanabort, og har opplevd det å se en bitteliten bønne ha et hjerte som banker, jeg vet hvordan et lite liv ser ut. Jeg tror at det jeg ønsker å si er at vi skal få lov til å være uenige, og jeg synes det er greit at vi kan bli sinte når noen mener at det er greit å ta abort fordi man har potensiale til å bli en bedre mamma senere. Bloggeren skriver at dette ikke er en selvisk og egoistisk tanke, men er den virkelig ikke det? Den handler jo mer om selvet, enn barnet som eventuelt ville blitt født. 

Jeg merker at jeg må tenke mer på dette, det finnes så klart flere argumenter på begge sider, men jeg følte virkelig for å skrive min reaksjon til innlegget jeg leste. Jeg synes bare det virker så.. typisk.. for den tiden vi lever i, så mye fokus på.. hmm.. ens egen eksistens og jagen etter å være bedre, best- være den beste versjonen av seg selv.

Oh, well.. Nå tror jeg at jeg har skrevet nok om dette. 

Hva tenker du? Har du lest blogginnlegget? Er du enig eller uenig? 

 


Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER 

#uenig #mening #ytring #abort #livet #verdifullt #blogg #blogger #hverdag #torsdag #verdi #gibeng #mamma #familie 

Hei, og god kveld kjære lesere! 

Jeg har, som dere kanskje har forstått på de to siste blogginnleggene, hatt en litt småtøff dag i dag. Jeg har liksom ikke hatt det helt forferdelig, men jeg har vært.. hmm.. dårlig, på en måte. Jeg merker som regel at jeg er “dårlig” når jeg får en trang til forandring, prøve noe nytt, være drastisk. Plutselig vil jeg begynne med å selge ett eller annet på nett, kanskje vil jeg flytte et sted eller jeg får en intens trang til å ville kjøpe meg noe. I dag har vært en slik dag, jeg har vært desperat etter forandring, etter noe spennende, noe å glede seg til, planlegge. Det er alltid slitsomt når jeg får det slik for jeg klarer ikke å tenke på noe annet, jeg blir helt fanget i tanken eller følelsen. 

Men i dag, i dag har jeg seiret atter en gang, for i dag tok jeg tanken til fange, og det føltes utrolig digg. Etter noen timer med angst og tanker om at jeg ikke er fornøyd med livet som det er så klarte jeg å se at livet faktisk er ganske bra nå. Jeg og mannen, vår lille familie er på vei et sted, vi kommer oss dit vi vil etterhvert. En dag bygger vi kanskje et eget hus, eller leier en egen leilighet, ja hvem vet, men akkurat nå er vi en familie, og som jeg elsker familien vår. Familien min <3 Vi er bra sammen. 

Så utrolig deilig det er. Uff.. får litt tårer her, men jeg blir så glad over at jeg gjør fremskritt, jeg blir så glad for at jeg ser at å kjempe funker. Jeg har mine mål som jeg har fortalt om her på bloggen, men de skal ikke få ødelegge livet jeg lever nå. Ting går fremover selv om det går sakte, også så sinnssykt sakte det går, noen ganger føles det ut som det er en snegle som drar meg mot målene mine, glede og lykke. 

Til slutt vil jeg bare takke alle som kommer innom og leser, om du legger igjen en kommentar eller ikke så setter jeg pris på alle som tar seg tiden, det betyr veldig mye for meg. Jeg merker at jeg prøver å skifte litt fokus, på mange måter så ønsker jeg med denne bloggen å kunne tjene penger på den og være en stemme som blir hørt. På en annen side så skriver jeg ned en helt unik reise her som er enda mer verdifull enn penger og “makt”. Det er det jeg ønsker å ha fokus på, håper jeg og tror jeg, livet, sårbart og ekte. 

#Følg meg på andre sosiale medier HER.

#livet #sårbar #gibeng #hverdag #uke #onsdag #blogg #blogger #norsk #psykiskhelse

Jeg har akkurat postet et innlegg, hvor mange er det som kommer til å lese? Jeg deler på Facebook, blir folk lei? Blir det for mye? Ser folk innleggene mine? Er de interessante? Er det godt skrevet?

Hvor mange har vært innom siden min i dag? Over 100? Yes! Under 100? Æsj. 

Slike tanker… plager meg hele tiden og beviser bare at jeg har en lang vei å gå når det kommer til å gi beng, ikke bry seg om hva andre mener og tenker. 

#gibeng 

#tanker #meninger #blogg #blogger #hverdag #livet #foto #bilde #vinter #vakkert

I dag står tiden litt stille. Jeg har det bra, men føler allikevel på en slags mørk tomhet, eller.. er det en tomhet? Er det et mørke? 

Litt usikker. Kanskje jeg bare er trøtt? Jeg har jo våknet en del i natt, ganske mye egentlig. 

Stille oppe i hodet. Vet ikke om det er en bra ting, eller en dårlig ting. Det er liksom ikke så mye som foregår. 

Skulle ønske jeg var en katt, bare ligge å slappe av, komme og gå som jeg vil. Gjør alt på instinkt, det skulle jeg ønske i dag, være en katt, være pus.

Ingen annen herre enn seg selv. 

Jeg har bestemt meg for å gå rundt i pysjen i dag. Vandre rundt og bare kose meg, ikke tenke for mye, være en katt i dag.. hmm.. det hørtes kanskje litt sært ut, men… det går helt greit å være sær. Jeg tror jeg liker å være litt sær, da er ting litt mer lov. 

Så i dag er det pysj dag.. jahh. i dag er det tomt oppe i hodet.. 

Hvordan har du det i dag? Glad, likegyldig, trist, sånn passe? Fortell meg gjerne! 

Følg meg også på andre sosiale medier HER.

#hverdag #sliten #blogg #blogger #foto #bilder #katt #særing #onsdag #tom #uke #fin #livet 

Verdens nydligste lille jente, nå er du over fire måneder gammel, du smiler og humrer, du tar tak i tærne dine og er veldig glad i å sutte på hendene dine. Du svarer når vi prater til deg, og prater når du ønsker å bli pratet til. Du smiler opp når du ser pappaen din, og du har nesten like mye hår som han også. 

Jeg husker jeg hadde modningsrier i litt over et døgn, og på lørdagen mamma og pappa skulle feire 25- års bryllupsdag, da tok riene skikkelig tak. Vi var inne på sykehuset i halv to tiden, jeg hadde DRIT vondt, jeg hadde vel 4- 5 cm åpning.  Jeg fikk epidural og omtrent en halv time etter at den virket inn begynte pressriene å komme. Jeg husker jeg tenkte at smerte, det.. det vet man ikke hva er før man er født, det svei og brant. Jeg pushet og pushet, haha, det minner meg på at vannet gikk med et plask, det skylte over jordmor kan du si.

Jeg husker så godt da du ble født, at du kom ut og hadde svart hår. Wow! Den hadde vi ikke forventa. Jeg husker jeg ble litt redd da du kom opp på brystet mitt for jeg var usikker på om du pustet og fikk luft, du var jo helt lilla (slik hadde jeg det forresten med storebroren din også.) Helsepersonellet ble også litt urolig, de tok deg for å hjelpe deg litt med å puste, det var ikke noe alvorlig, men det hadde nok gått litt fort i svingene, du var jo ute rundt halv fem samme dag. Du ble fraktet til nyfødtintensiven, der fikk du litt oppfølging og hjelp til å komme deg. Imens ble jeg sydd, jeg dusjet, og gjorde meg klar til å møte deg igjen. Åhh.. så liten og nydelig.

Du tok puppen med en gang, spiste godt, og det har du forsåvidt gjort siden. Du vokser og legger på deg akkurat som du skal, du er trygg. Jeg får masse skryt av psykologen og andre at du er en trygg baby, så bra tenker jeg, det gjør meg helt varm om hjertet. Jeg var veldig spent og redd for at jeg skulle havne i en ny mørk og dyp fødselsdepresjon, men vet du, det gjorde jeg ikke. Jeg gleder meg over deg, har god kontakt og liker å ta vare på deg. Du er så nydelig, verdens nydeligste lille jente. Å titte inn i øynene dine, smile, og få et smil tilbake må være en av de beste følelsene som finnes.

<3

#fødsel #mamma #familie #blogg #foto #hverdag #tirsdag #skjønnhet #baby 

Drømmer. Jeg tar meg selv i å drømme masse, forestille meg hvordan fremtiden blir, hvordan vi skal bo og leve, hva vi som en liten familie skal finne på, hva jeg personlig drømmer om å oppnå, hvordan jeg skal få det til. Tankene kverne veldig mye rundt disse tingene, noen ganger lever jeg mer i fremtiden enn det jeg gjør nå, jeg blir så opptatt av alt jeg ønsker meg at jeg glemmer helt alt det vakre som finnes rundt meg akkurat nå. Jeg tenkte derfor å skrive ned 5 ting jeg drømmer om å oppnå, for det er jo ikke noe galt i å drømme. Så skal jeg skrive 5 ting jeg er takknemlig for, og som jeg har oppnådd i nåtid, rett og slett for å huske på å nyte dagen i dag, og se alt det flotte jeg har oppnådd og opplever her og nå. So here we go…

1. Jeg drømmer om å stille ut bildene mine.

2. Jeg drømmer om å eie en egen god familie hund. 

3. Jeg drømmer om å bygge mitt eget hus.

4 Jeg drømmer om å bli en toppblogger.

5. Jeg drømmer om å kunne ta vare på barna mine helt på egen hånd. 

Og så videre til det jeg er takknemlig for nå, og som jeg har oppnådd nå. 

1. Jeg har startet en blogg og skriver hver dag.

2. Jeg har fått meg en flott familie, vi har det veldig bra sammen og nyter det når vi er alle fire samlet og gjør ting sammen <3

3. Jeg er utdannet og har jobb.

4. Jeg er utrolig takknemlig for dager hvor jeg spiser frokost, drikker sjokolademelk, sitter foran peisen og blogger- DET synes jeg er utrolig digg.

5. Jeg digger at jeg har fått mer selvtillit etter at jeg ble mamma, det er så deilig å IKKE føle seg dritt hele tiden 🙂 

Jahh.. Har du noen drømmer? Og hva er du takknemlig for i dag? Legg gjerne igjen en kommentar, jeg synes det er veldig koselig å bli bedre kjent med dere som leser bloggen min 🙂 

Følg meg også på andre sosiale medier HER.

#drømmer #mål #livet #blogg #blogger #bilder #foto #hverdag #tirsdag

Mine kjære, dere sover. Jeg hører pusten til Lillemor og mannen. Veslefar sover stille på rommet ved siden av. Dette er lyden av en sovende familie.

Oi! Der begynner Lillemor å hoste. Jeg holder inne luften i lungene og lytter, for noen ganger virker det som at hun stopper helt å puste. Etter noe som virker som en evighet hører jeg pusten hennes igjen og hjertet banker litt roligere.

Det blåser ute, ikke mye, men litt. Det har vært en fin dag, jeg tenker på alt vi har gjort sammen som familie. Tenker at det er flott, en god følelse.

Jeg ligger her i stillheten og velger å lytte til alt det vakre rundt meg. Roen fra de som betyr mest i livet mitt og lydene fra stedet jeg har vokst opp, trygghet. Lyden av trygghet kanskje?

Jeg har litt vondt i hodet, og er anspent. Jeg tok akkurat en dusj og kom på at fillern, jeg har glemt å ta innsovningsmedisinen min, da er det ikke rart at jeg ikke har fått roen i kroppen enda. Litt dumt at jeg er så avhengig av en pille for å få sove, men … sånn er det bare. Jeg kan velge å la det dra meg ned i kjelleren, eller heller gripe muligheten til å skrive (enda) et blogg innlegg.

Vel, det er nattan og vidunderlig stille. DET er digg med å bo på landet, klokker kan tikke, kjøleskap dure og mannen snorke, allikevel er det stille.

Natta folkens- i morgen er en ny dag med psykologtime, kjøring frem og tilbake, middagslaging og alt som hører til en hverdag 🙂 Snart skal jeg lytte til lyden av en våken familie.

God natt!

#familie #livet #barna #blogg #blogger #hverdag #natta

Hei, hei,

jeg nevnte tidligere i dag at jeg ville dele en liten nyhet med dere. Jeg har nemlig begynt å skrive for et nettmagasin kalt psykmagasinet.no. De har flere skribenter og jeg har nå blitt en av dem, dette synes jeg så klart at er veldig morsomt, og spennende. Det handler, som dere sikkert har forstått, om psykisk helse, med fokus på personlige erfaringer og meninger. Du kommer deg til nettsiden og kan lese mitt første innlegg HER. 

Fortell meg gjerne hva du synes 🙂 

– Guro

Følg meg også på andre sosiale medier HER. 🙂 Legger til slutt ved noen bilder fra jeg gikk tur med Lillemor her om dagen 🙂 

#bilde #foto #fotoblogg #bildeblogg #livet #psykmagasinet #psyk #psykiskhelse #helse #mandag #hverdag #blogg #blogger #norge #norsk

 

Juppsi, puppsi! 

Da er det mandag folkens, en ny dag, en ny uke, og vi er enda litt nærmere julen. Det er faktisk den 1. desember på fredag, og på lørdag er det tid for enda mer juletradisjon, da er det bakedag på Nordre Vestby. Dere er kanskje interessert i noen oppskrifter? 

Oh well, planen for dette blogginnleget var faktisk å dele frokosten min med dere. Det ble litt for mye kosemat i går, så i dag følte jeg for å lage litt smoothie (for en gangs skyld). Når det kommer til smoothie så liker jeg at den er litt “sur”, at det ikke er grønnkål i den (grøss), og at det er en del bær i den. Jeg er liksom et bærmenneske, elsker omtrent alt av bær, blåbær, jordbær, rips, bringebær, solbær… Nam! Jeg liker heller ikke å følge oppskrifter, når det kommer til smoothie hvertfall, jeg tenker liksom at DET klarer jeg fint å lage ved hjelp av min egen fantasi. 

So here we go! 

En banan, en kiwi, en pære og tja.. kanskje to dl med bærblanding, jeg puttet også oppi litt knuste linfrø og en halv avokado, deretter bizzet jeg det rundt i smoothie maskinen og bing, smoothie is ready. 

Og da har jeg brukt såpass lang tid på dette innlegget at smoothien og brødskivene er spist opp. Jeg tenkte å begynne å jobbe på et nytt innlegg faktisk, om en liten nyhet jeg har glemt å fortelle om her inne. Gleder meg til å dele den med dere, selv om det ikke er noe “stort” liksom. 

Ønsker dere en god mandag! Hva spiste du til frokost i dag forresten? 

Følg meg gjerne på andre sosiale medier HER 🙂 

#blogg #mat #frokost #mandag #blogger #matblogg #uke #hverdag