Hallo alle sammen!
Da er søndagen her, og det er snart klart for fest i dette huset 🙂 For tre år siden bestemte Jonas (og jeg) at en av våre familie tradisjoner skal være å feire Thanksgiving, og det passer egentlig fint, for vi har veldig mye å være takknemlig for. Vi har kommet oss igjennom et veldig tøft år, vi er nå over det verste, og det finnes jo ikke bedre måter å feire det på enn med kalkun, cottagecheesstek, gresskarpai og godt selskap.
Tenkte forresten at jeg kunne dele denne vegetarfestretten med dere, cottagecheesstek. Den er faktisk veldig god og passer veldig godt til potet, brunsaus og grønnsaker, en flott rett for deg som er vegetarianer, men som ønsker et ordentlig festmåltid til litt større feiringer. Dessuten er den veldig lett å lage 🙂
Slik gjør du:
Bland sammen alle disse ingrediensene i en blender:
1 l cornflakes
300 g cottagechees
4 egg
1 spiseskje med buljongkrydderet Vegeta (fåes på helsekost, Meny og etniske butikker )
50 g smelta smør
200 g valnøtter (eller hasselnøtter)
50 g revet ost
1 løk
1, 5 dl vann
Når dette er blandet sammen putter du alt i en brødform, og steker det i ovnen på 200 grader i en halvtimes tid eller til den er gyllenbrun. Resultatet kan bli litt forskjellig fra gang til gang, men det smaker veldig godt omtrent uansett hvordan det går 🙂
Kommer med mer bilder og oppdatering senere, håper på å få tatt en del bilder av Thanksgivingfesten som jeg også kan dele her 🙂
Well, well.. Ønsker dere en god søndag videre. Er det forresten flere som feirer thanksgiving?
#vegetar #rett #middag #mat #kosthold #festmat #søndag #thanksgiving #høsttakkefest