Kan noen ha hele sannheten?

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset

Jeg står i dusjen. Tenker. Hva tror jeg egentlig på? Hvordan gir det jeg tror på mening? Gir det mening? 

Å tro på Gud, tro på Bibelen, hva har det å si for livet mitt? Ikke nok med det, å være kristen er komplisert, det finnes så mange «måter» å være kristen på. 

Du har konspirasjonsteoretikere, sannhetssøkere, går -i -kirka -en -gang -i -året -kristne, helsefreak kristne, endetids kristne, Nye Testament kristne, alt- er – lov kristne, ingen – ting – er – lov kristne, liberale, konservative, fanatikere… og midt oppe i alle disse «måtene» å være kristen på har alle en mening om hvordan man blir frelst. 

Frelse. 

Det er lenge siden jeg har følt på redsel når det kommer til frelse, det å være trygg på Gud. Men der, i dusjen, kom plutselig følelsen tilbake igjen. Redd. Igjen. 

Jeg vil ikke være redd. 

Jeg tenker at man må lese Bibelen, også kan man holde seg på «rett» vei, det tenkte jeg før hvertfall. Men alle kristne leser Bibelen sin, og MANGE kristne mener at de har rett- i sine meninger, hva slags sprø meninger det enn måtte være.

… med en gang man mener at man har sannheten, har rett… det bare… da… det er ikke helt greit… det passer ikke helt inn i nåtidens måte å tenke på— derfor passer det ikke helt for meg å tro at man har «sannheten». Sånn er det bare. 

 

Ja, sånn er det bare. 

Hva tror du? Kan noen ha hele sannheten? 

Vi blogges!

— Guro <3

1 kommentar
    1. Sannheten? Hva er det for noe? Sannheten er et abstrakt begrep slik som kjærligheten, troen, håpet, friheten. Jeg vet ikke en gang om det er mulig å definere dem. Jeg kan ikke definere dem. Jeg tror at bare Gud kan definere dem. Jeg tror at bare Gud vet hva sannheten er for noe. Vi, mennesker, kan bare forsøke å bli nærmere til Gud, og hvis blir nærmere til Gud da blir vi også nærmere til sannheten.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg